Özlem
Son 180 günde 0 haber

Binası olmayan Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi için imza kampanyası başlatıldı

2010 yılında Elektrik Elektronik Fakültesi'nden ayrılan Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nin hala daha kendi ait bir fakülte binasının olmaması nedeniyle fakülte öğrencileri tarafından Change.org üzerinden kampaya başlatıldı.

Fakültenin binası olmaması nedeniyle çeşitli zorluklar yaşanıyor

Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'ne ait binanın olmaması öğrencilere ve akademisyenlere çeşitli zorluklar yaşatıyor. Yaşanan zorluklar Change.org kampanyasınde şu şekilde dile getiriliyor.

"İstanbul Teknik Üniversitesi 1773'te kurulduğundan beri Türkiye'de mühendislik eğitiminde standartları belirleyen kurum olmuştur. Mühendislik alanındaki gelişmeler doğrultusunda "Asırlardır Çağdaş" ilkesine bağlı kalarak 2010 yılında Elektrik-Elektronik Fakültesi'nden ayrılarak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi kurulmuştur.

Ne yazık ki, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nin kendi binasına sahip olmaması hem öğrencilere hem akademisyenlere sorun yaratmaktadır. Öğrenciler, bölüm derslerini farklı fakültelerde almakta ve sınavlar uygunsuz saatlerde yapılmaktadır. Gereksinimleri karşılayan bilgisayar laboratuvarları zor bulunduğu hatta bulunamadığı için laboratuvarın kritik olduğu bazı derslerde laboratuvar uygulaması yapılamamaktadır. İTÜ bilgisayar mühendisliği eğitiminde Türkiye'nin ve dünyanın en iyi kurumlarından biri olmasına rağmen, bu eksiklikler çok daha iyi olmasını engellemekte ve hem ulusal hem uluslararası alanda yükselişinin önünü tıkamaktadır.

İTÜ'lü bilgisayar mühendisleri ve bilgisayar mühendisi adayları olarak talebimiz, Teknokent'in de bulunduğu Ayazağa Kampüsü'nde Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'ne de bir bina tahsis edilmesidir. Böylece hem eğitim alanında, hem de sanayi alanında İTÜ'nün şu an olduğundan bile daha iyi olabileceğine inanıyoruz."

Siz de destek vermek istiyorsanız https://bit.ly/2uR27yY linkinden kampanyaya ulaşabilirsiniz.

İTÜ Çekirdek girişimlerinde bu hafta:Lisa, Metrobi, Walkovr İTÜ Yelken'den Campus Cup'ta derece

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi