Selis
Son 180 günde 0 haber

Bunlarla dil öğrenmek çok kolay diyebileceğiniz 7 site/uygulama

İTÜ’den mezun olmadan bir dil dersi alabilmek hemen hemen her İTÜ öğrencisinin hayali. Ancak hem az sayıda sınıf açılması hem de sınıfların az kontenjanlı olması nedeniyle birçok kişi İTÜ’den dil dersi alamadan mezun oluyor.

Özellikle bu pandemi döneminde dil geliştirmek, biraz zaman ve emek ayıran herkes için çok kolay bir hale geldi. Günümüzde dil öğrenmek üzerine bir sürü uygulama, site ve Youtube kanalı var. Biz de sizler için en çok tercih edilenlerini derledik. Herkese kolay gelsin, iyi çalışmalar :)

1. Rosetta Stone

Almanca, Fransızca ve İngilizce başta olmak üzere 30 dilde bu uygulama sayesinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Ancak şunu söylemek gerekir ki öğrenmek istediğiniz dilde az çok bir bilginiz varsa bu uygulama size yardımcı olacaktır. Sıfırdan başlayacaksanız çok da yararlı olmayabilir. Bu uygulamadan sadece İTÜ öğrencilerinin değil birçok üniversite öğrencisinin de okulu sayesinde ücretsiz yararlanabileceğini en başta hatırlatmak isteriz. Buradan uygulamayı nasıl ücretsiz olarak kullanabileceğinize ulaşabilirsiniz.

2. Easy Languages

Easy Languages bir Youtube kanalı. Hem dil öğrenmek için hem de bildiğiniz bir dili geliştirmek adına çok etkili bir kanal. Kısaca kanalın temasından bahsetmek gerekirse; sıfırdan öğrenenler için videolar, dilini geliştirmek isteyenler için halk arasında yapılmış soru cevap videoları gibi bir sürü farklı içeriğe rastlayabilirsiniz. Easy Languages bir Youtube kanalı olması dışında; Easy GermanEasy FrenchEasy English şeklinde ve daha saymamış bulunduğumuz bir sürü alt kanala sahip.

3. Duolingo

Sanırız Duolingo'yu duymayan çok az insan kalmıştır fakat en iyi dil öğrenme uygulamalarından biri olan Duolingo'dan bahsetmezsek olmazdı. Türkçe üzerinden dil öğrenmek isterseniz İngilizce, Almanca ve Rusça dillerini; İngilizce üzerinden öğrenmek içinse 15’in üzerinde dil seçeneği bulunmakta. Ayrıca en güzel yanıysa uygulamanın ücretsiz olması. Duolingo'da uygulamadan girdiğinizde günlük can hakkınız bulunurken, bilgisayardan girdiğinizde can hakkı olayı bulunmuyor.

4. Language learning with Netflix

Gayet başarılı bir Chrome eklentisi. Netflix’te izlediğiniz bir diziyi çift dilde altyazılı takip edebilir, farenizi altyazıda bilmediğiniz bir kelimeye götürüp kelimenin anlamını anında öğrenebilirsiniz. Hem eğlenip hem öğrenmek adına güzel bir eklenti.

5. thefrenchexperiment.com / theitalianexperiment.com / thegermanproject.com

Ücretsiz olarak ders anlatımlarına, basit çocuk hikayelerine ulaşabileceğiniz dil öğretici sitelerdir. Kendi kendinize çalışmaktan zevk alıyorsanız başlangıç için tam size uygun sitelerdir.

6. DW learn German 

Almanca öğrenmeyi eğlenceli hale getiren bir sitedir. Buradan seviyenize uygun interaktif derslere ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitenin uygulaması da mevcut. Uygulamasında, sitesindeki gibi çeşitli öğrenme seçenekleri pek olmasa da gerçekten yararlı olduğunu söyleyebiliriz.

7. Bonus :)

Spotify üzerinden istediğiniz dili öğrenmek adına değişik ve birbirinden ilginç podcastlere ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra o dili öğrenmeye yönelik çalma listelerine ulaşabilir, Musixmatch uygulamasını Spotify’ınızla eşleyerek,bir yandan dinlediğiniz şarkının sözlerini bir yandan da çevirisini eşzamanlı takip ederek öğrendiğiniz dili daha hızlı geliştirebilirsiniz.

 

İTÜ'lü girişimci trafik kazasında hayatını kaybetti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na İTÜ mezunu Lütfi Elvan atandı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması