Bedirhan
Son 180 günde 0 haber

CIVILCON'18 için başvurular başladı

İnşaat sektörünün önde gelen isimleriyle sizleri bir araya getirecek olan CivilCon’18 kendinizi geliştirmek; atölyelere, teknik gezilere katılmak ve sosyal etkinliklerle dolu 4 gün geçirmek için size fırsat sunuyor. 23-26 Şubat 2018'de İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşecek CivilCon'18 için başvurular internet sitesi üzerinden yapılıyor.

CIVILCON nedir?

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mühendisliğe Hazırlık Kulübü olarak geleneksel hale getirilen etkinlikte amaç; geleceğin inşaat mühendislerini çalışacakları iş sahalarıyla tanıştırmak, kendi alanlarında fikir sahibi olabilmelerini sağlamak, şirketleri sadece İTÜ öğrencileri ile değil, farklı üniversitelerden gelen öğrencilerle bir araya getirip öğrencilerin çevrelerini genişletebilecekleri bir platform oluşturmak.

Etkinliğin hedeflerinden bir diğeri de Türkiye'nin sayılı ve seçkin kuruluşlarından gelen konuşmacıların vereceği seminerlerle, İK bölümlerinin yapacağı atölyelerle, üniversitelerde eğitimi verilmeyen tecrübelerin eksikliğinin giderilmesine, öğrencilerin profesyonel iş hayatı hakkında bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar.

Bu amaçta düzenlenen atölyeleri uygulama ağırlıklı hale getiren organizasyon; öğrencilere duvar örme, kalıp döşeme gibi atölyelere katılma fırsatı sunarak öğrencilerde iş güvenliği hassasiyetini artıracaktır. Katılımcıları öğrenirken eğlenecekleri bir platformda, atölye çalışmalarına katılıp kendilerini geliştirme fırsatı bekliyor. Bunlara ek olarak düzenlenecek tekne partisi gibi etkinliklerle katılımcıların CIVILCON boyunca kaliteli zaman geçirmesi için çalışılıyor.

Bu sene CIVILCON’da neler var?

CIVILCON ekibi inşaat mühendisliği adaylarına sektöre atılmadan önce çevrelerini genişletme, okulda teorik olarak öğrendiği bilgileri pratiğe dökebilme ve öğrenirken eğlenme fırsatı sunmak amacıyla çalışmalarına bu yıl da devam ediyor. Köklü bir maziye sahip etkinliklere alanlarında uzman kişilerin seminerleriyle başlanmakta ve gün boyu süren workshoplar ile devam etmekte. Ayrıca son gün teknik gezileriyle bitmektedir.

Bu sene özellikle öğrencilerin dersler de teorik olarak öğrendikleri fakat sektöre atıldıklarında eksikliğini duydukları bilgilere yönelik workshoplar düzenlecek. Özellikle duvar örme, spagettiden kuleler yapma, küçük donatılarla ev inşası gibi workshoplar katılımcılara tecrübe kazanma fırsatı sunacak. Bunun yanında iş güvenliğinin önemini anlatan gösterilerin olacağı kongrede öğrenirken eğlenmek ihmal edilmeyecek. 

 Etkinlik takvimi:

Katılım ücreti ne kadar?

Katılım ücreti İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri için 10 Türk Lirası olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi dışı katılımcılar için 20 Türk Lirası olarak belirlendi. Konaklamalı katılım ücreti 250 Türk Lirası olurken, kontenjan sınırından dolayı konaklamalı olarak katılmak isteyenlerden motivasyon mektubu istenecek ve şehir/bölge dağılımlarında denge göz önünde bulundurulacak.

CivilCon’18 başvuru sayfası:  http://civilcon.itumhk.com/basvur2018/

 

İTÜ Sosyal'de bu hafta: Tatil dönüşü İTÜ'lüler Mühendislik ve kimya sıralamasında Türkiye'nin en iyisi İTÜ

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi