Aleyna
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lüler en popüler film serilerini oyladı: İşte sonuçlar

Yakın zamanda, arı24 Instagram hesabımızdan İTÜ'lülerin kendi alanlarında en popüler iki seriden birini seçmelerini istemiştik. Oylamanın sonuçları belli oldu ve biz de onları sizler için derledik. Bakalım, İTÜ'lülerin tercihi hangi efsanevi serilerden yana olmuş.

İşte o seriler:

1) Bilim Kurgu / Star Wars - Star Trek

 İTÜ'lülere en çok sevilen bilim kurgu serilerinden Star Wars ve Star Trek'ten en çok hangisini sevdiklerini sorduk. İTÜ'lülerin %66'sı Star Wars'ı tercih ederken, %34'ü ise Star Trek'i tercih etti. Bu serinin kazanını, 10'u da birbirinden efsane seri filmleriyle Star Wars  oldu.

2) Aksiyon-Bilim Kurgu / Matrix - Terminator

Aksiyon - bilim kurgu ikilisinden ise son zamanların revaçta olan ismi Keanu Reeves'in başrolünü üstlendiği Matrix %82 oy ile Arnold (asla soyadını okuyamadığımız) Schwarzenegger'in başrollüğünü üstlendiği Terminatör serisini geçmiş bulundu. Bu sefer ezilen taraf Terminatör oldu.

3) Fantastik / Harry Potter-Yüzüklerin Efendisi

 Sırada gişe rekorları kırmış iki fantastik film serisi var. İTÜ'lülerin bu seferki tercihi ise %57 oy ile Harry Potter oldu. Çok az farkla kazanılan bu karşılaşmada, oylama biraz daha uzun sürseydi Yüzüklerin Efendisi geçer miydi merak konusu doğrusu.

 4) Aksiyon / Görevimiz Tehlike- James Bond

 Bu aksiyon serilerinden seçilen ise %61 oy ile James Bond oldu. "Skyfall" filmindeki İstanbul sahnelerinin bu oylamada bir etkisi var mıdır acaba? As bayrakları as as as :)

5) Korku - Gerilim / Testere-Son Durak

 Kimilerinin çok sevdiği, kimilerinin ise izlerken ekrana bakamadığı bu serilerde tercih %52 oy ile Testere'den yana oldu. 

6) Macera / Back To The Future- Jurassic Park

 Macera adı altında almış olsak da hem bilim kurgu hem de aksiyon özellikleri içeren bu iki seriden kazanan %62 oyla Back To The Future oldu.

7) Animasyon / Toy Story-Ice Age

Animasyonun yaşı yoktur diye düşünen İTÜ'lülerin bu ikiliden seçimi %69 oy ile Ice Age serisi oldu. Hanım hanım bunlar benim yavrularım!

8) Bonus / DC - Marvel

Sona bizim için en zoru bıraktık fakat İTÜ'lüler pek zorlanmışa benzemiyor. Bu ezeli rakiplerin tercih edileni %80 oy ile Marvel evreni oldu. 

arı24 hesabımızdan böyle anketler yapmaya devam ediyoruz. İTÜ'lülerin cevaplarını merak ediyorsanız ya da siz de oylamaya katılmak istiyorsanız bizi takip etmeyi unutmayın ;) 

Instagram hesabımız: instagram.com/ari24sosyal/

İTÜ'de paylaşımlı elektrikli scooter dönemi başladı İTÜ'lüler yemekhane sorununa çözüm buluyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi