Öykü
Son 180 günde 0 haber

Finallerin ilk gününde Witwiser skandalı

Online final dönemi yaklaşırken her gün değişen sınav açıklamalarına ve yapılan öğrenci aleyhine düzenlemelere öğrenciler günlerdir  sosyal medyadan tepki gösteriyor. Gösterilen tepkilerin ardından İTÜ tarafından dün yapılan resmi duyuruyla kamera ve mikforon açma zorunluluğu kalkmıştı. Ancak aynı zamanda güvenilirliğine dair öğrencilerin şüpheyle yaklaştığı ve kullanmak istemedikleri Witwiser uygulamasıyla ilgili açıklama yapılmamıştı.

Bugün finallerin başlamasıyla beraber Witwiser uygulaması da MAT261 kodlu Lineer Cebir sınavlarında ilk kez denendi ancak pek çok öğrenci uygulamanın kilitlenmesinden ve diğer çeşitli sıkıntılardan dolayı haftalardır çalıştığı sınavlarına giremedi. Öğrenciler sosyal medyadan yaşanan duruma tepki gösteriyor.

Kamera-mikrofon zorunluluğu kalkmasına rağmen Witwiser'da kamera-mikrofon-ekran paylaşımı zorunlu

Dün rektörlük tarafından yapılan açıklamada KVKK'ya uymadığı belirtilerek Zoom ve Ninova platformları kullanılarak yapılacak sınavlarda kamera ve mikrofon zorunluluğu kaldırılmıştı. Witwiser uygulamasıyla ilgili ise bir açıklama yapılmamıştı. KVKK'ya uymadığı gerekçesiyle kaldırılan zorunlu kamera ve mikrofon uygulamasının ekran paylaşımıyla beraber Witwiser'da hala zorunlu tutulmasına öğrenciler sosyal medyadan tepki göstermeye devam etti.

Matematik bölümü tarafından yapılan duyuruda ise kullanılacak Witwiser sistemiyle ilgili herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi. Kamera ve mikrofon zorunluluğundan veya uygulamanın yetki istediği izinleri vermek istemeyenlerin sonradan yüksek ihtimalle sözlü olarak yapılacak sınavlara girebileceği belirtildi.

Matematik bölümü tarafından paylaşılan duyuru;

Öğrenciler sosyal medyada haklarını arıyor

Belirtilen saat aralıklarında sisteme girip kontrollerini yapmalarına ve görünüşte sıkıntı görünmemesine rağmen sınavlarına giremeyen öğrenciler yaşadıkları sıkıntıları sosyal medyada paylaşıyor, görünen o ki yalnız da değiller. Pek çok öğrenci daha finallerin ilk gününde kullanılmasını hiç istemedikleri Witwiser'la ilgili sıkıntılardan dolayı günlerdir, haftalardır çalıştıkları sınavlarına giremedi. 

Öğrenciler tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları;

Öğrenciler bugün yine sosyal medyada sorunları için seslerini duyuracak

Daha finallerin ilk gününde uygulamayla ilgili yaşanan sıkıntılar önümüzdeki günlerde bu sistem ile sınav olacak herkesi daha da gerdi. Öğrenciler bugün saat 17.00'de bir kez daha Twitter'da hashtagleriyle seslerini duyurmaya çalışacak ve #İTÜwitwiseristemiyor diyecek.

İTÜ kulüplerinden öğrencilere destek Online finallerde kamera açma zorunluluğu kaldırıldı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi