Oğuz
Son 180 günde 0 haber

Habertürk'ten İTÜ'ye, Fatih Altaylı'dan İTÜ hocalarına saldırı

14 Eylül Pazartesi günü Veyis Ateş tarafından sunulan Habertürk yayınında "İTÜ Maçka'da Dikey İnşaat Rezaleti" başlıklı bir haber yapıldı ve bu haber hem İTÜ hem de Türkiye gündemine oturdu. Yapılan haberde İTÜ Maçka Kampüsü'nün hemen altında bulunan Abdi İpekçi Erkek Öğrenci Yurdu'nun 2019 yılında yeniden yapımına başlanmasından sonra ortaya çıkan "dikey mimari" ve mimari faciadan bahsediliyor. Aynı zamanda ise Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne (KYK) ait olan bu yurdun İTÜ'ye ait olduğu belirtilerek bu inşaat "faciasından" İTÜ sorumluymuş gibi gösterilerek İTÜ'ye iftira atılıyor.

İTÜ camiasından birçok isim habere tepki gösterdi

Konunun İTÜ'yle alakası olmaması ve İTÜ'ye iftira atılarak itibarının zedelenmeye çalışılmasına birçok İTÜ akademisyeni tepki gösterdi. 10 yıl boyunca İTÜ'de Öğrenci Dekanlığı yapmış olan Prof. Dr. Yılmaz Taptık, Prof. Dr. Oğuzhan Gürlü ve Prof. Dr. Oğuz Güneş tweetler attılar.

Fatih Altaylı'dan Prof. Dr. Yılmaz Taptık'a hakaret

Taptık'ın attığı tweete cevap veren bir öğrenci ile Taptık arasında kısa süren bir tartışma yaşandı. Bu tartışmaya ise Altaylı da katılarak Taptık'a yazdıklarıyla alakası olmayan "o binayı beğendiysen sana da ayrıca aferin" dedi ve "düşük iqlu", "ahmak" ve "maganda" hakaretlerini etti.

Taptık ve öğrenci arasında geçen tartışma

Altaylı'nın Taptık'a yazdığı tweet

Taptık'ın Altaylı'ya cevabı

Öğrenciler habere mizahla tepki gösterdi

Konuyla ilgili birçok İTÜ Öğrencisi tepkisini gösterdi, içlerinden bir tanesi ise tepkisini bu tweetle dile getirdi.

Yerli otomobil TOGG'un üretiminden İTÜ'lü mühendis sorumlu olacak Güz döneminin nasıl yapılacağına dair beklenen açıklama geldi: Yeni dönemde online eğitim yapılacak

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi