Eda
Son 180 günde 0 haber

Hukuksuz uzaklaştırmalar birer birer iptal oluyor, İTÜ Öğrencileri ifade özgürlüklerini yargı yoluyla koruyor

2019 Aralık ayında İTÜ güvenliğinin bir öğrenciye saldırmasıyla başlayan olaylar zincirinde yeni gelişmeler yaşandı. Barış Metin adlı öğrencinin İTÜ Sosyal Facebook grubunda yaptığı paylaşıma göre okulun öğrenci hakkında verdiği 1 aylık uzaklaştırma kararının mahkeme tarafından iptal edildiği öğrenildi. Karar evrakını paylaşan öğrenci, uzaklaştırma kararının ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildiğini belirtirken aynı zamanda yargılama masrafı ve avukatlık ücreti olan toplam 2000 Türk Lirası'nın İTÜ Yönetimi tarafından öğrenciye geri ödeneceğini de paylaştı. Devamında ise şunları belirtti;

"Ne yazık ki bu paralar bize öğrenciye değil, okul yönettiğini sananların politikalarına gidiyor. Yürütmeyi durdurma kararını paylaştığım günde bu davayı kazanacağımızı, okulun yaptığının hukuksuz olduğunu söylemiştik. Amaçları uzun yıllar sonra toplanan kararlı bir öğrenci grubunu dağıtmak, korkutmak, sindirmekti. Mahkemeleri süren birçok arkadaşımız da davalarını kazanacaktır. Eşit imkanlı bir İTÜ’yü Sait Yazganlardan Karacalardan dilenerek değil, onlara böyle böyle öğreterek yaratabiliriz."

Karar evrakı:

Ayrıca, İTÜ’de güvenliğin darp ettiği öğrenci Deniz Eksin de bir paylaşım yaparak öğrenci arkadaşlarına ve yeni İTÜ yönetimine seslendi.

İTÜ'lü genç trafik kazasında hayatını kaybetti Katledilen İTÜ'lü gencin ismi tramvay durağında yaşatılacak

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi