Aleyna
Son 180 günde 0 haber

Hult Prize'ın bu seneki ev sahibi İTÜ

İTÜ’nün en aktif öğrenci topluluklarından İTÜ Girişimcilik Kulübü, "Bırak tutkun geleceğin olsun!" mottosuyla yenilikçi ve farklı etkinlikler yapmak için çalışıyor. Kulüp, bu doğrultuda dünyanın en büyük sosyal girişimcilik yarışması olan Hult Prize'ı bu sene 18 Aralık'ta İTÜ 'ye getiriyor.

Hult Prize nedir?

Hult Prize “Öğrencilerin Nobel Ödülü” olarak adlandırılan ve her sene 1000’den fazla üniversiteden on binlerce gencin katıldığı bir sosyal girişimcilik yarışması. 2009 yılında sosyal girişimcilikte hem sosyal etki hem kar amacı gütme yaklaşımını bir akım haline getirme ve öğrencileri bu akımın başını çekmek için cesaretlendirme amacıyla kurulan Hult Prize; bu amaçla 10 sene içinde sektöre $50M sermaye sokmuştur. Kampüsler, bölgesel finaller, hızlandırma programı ve büyük final şeklinde ilerleyen süreç; Birleşmiş Milletler’de verilen $1M’lık ödül ile son buluyor. 

Başkan Bill Clinton, Clinton Global Initiative ve Hult International Business School arasındaki işbirliğinin ürünü olan Hult Ödülü, yerkürenin her yanından üniversite öğrencilerini dünyanın en büyük sorunlarını yenilikçi fikirlerle çözme konusunda teşvik ediyor. Kazanan ekip, sağlanan 1.000.000 USD değerindeki başlangıç fonu ve uluslararası iş topluluğunun sunduğu mentorlukla fikirlerini hayata geçirebilecek.

İTÜ, Öğrencilerin Nobel Ödülü'nü ağırlayacak

Bu yıl ilk defa İTÜ, Hult Prize’ın kampüs ayağının gerçekleşeceği üniversitelerden birisi olacak. Belirlenen soruna en iyi çözümü bulan grup, İTÜ'de gerçekleşecek olan etkinlikte jüriler tarafında belirlenecek ve dünya bölgesel finallerine katılmaya doğrudan hak kazanacak. Bölgesel aşamada başarılı olması durumunda ise Google, Intel, Amazon gibi şirketlerin kendilerine uzman desteği vereceği büyük finale katılacak ve büyük ödülü kazanma şansına sahip olacak. 

İTÜ Girişimcilik Kulübü, Hult Prize ekibi 18 Aralık 2019 tarihinde Impact Hub’da bu etkinliği gerçekleştirecek ve bu sene şampiyonun İTÜ olacağına ve uluslararası tanınırlığa ulaşacağına inançları tam.

İTÜ Girişimcilik Kulübü kimdir?

İTÜ’de gerek akademik düzeyde, gerekse öğrencilerin sosyal hayatlarında uygulamaya yönelik girişimcilikle ilgili herhangi bir çalışmanın olmamasını çıkış noktası olarak gören kulüp, 2006 yılından bu yana İTÜ’nün en aktif öğrenci oluşumlarındandır. Günümüze kadar İTÜ’de girişimcilik ekosisteminin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. Kalıplaşmış kariyer planlarından sıyrılıp hayallerini gerçekleştirmeye inananların yuvası olan İTÜ Girişim; üniversite öğrencilerine girişimcilik kültürü aşılayan, ekosistemin ihtiyaçlarına göre etkinlikler düzenleyip projeler geliştiren, güçlü işbirlikleri oluşturan, proje ve yarışmalara katılım gösteren uzmanlık kulübüdür.

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için;

-İmran Gündüz (Tanıtım Koordinatörü)

Mail: imrangndz01@gmail.com

Mobil: 0 555 882 71 64

Web: http://www.hultprizeat.com/istanbultech

-Mert Sugür (Etkinlik Genel Koordinatörü)

Mail: mertsugur@gmail.com

Mobil: 0 546 876 23 33

Sosyal Medya (Instagram/Facebook/Twitter): @itugirişim

Kütüphane dışında ders çalışabileceğiniz kampüse yakın 11 kafe İTÜ'nün yeni gelir kapısı: Kulüp paraları

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi