Selis
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de bir tenis turnuvası macerası: Defi

Bu sene ilki düzenlenecek olan Defi Müsabakaları 30 Ekim'de başlıyor. Genel olarak bir tenis turnuvası havasında ilerleyecek olan Defi'nin bütün öğrenim yılı boyunca sürmesi bekleniyor. Tenis Kulübü ilkini düzenlediği Defi müsabakalarını gelenek haline getirerek İTÜ'de tenis sporunu yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Defi Müsabakaları'nın kuralları nelerdir?

Defi Müsabakalarında veteran tenis kuralları geçerli olmakla birlikte yalnızca İTÜ öğrencileri bu müsabakalara katılabilir. Başvuru yapan kişiler defi piramidine yerleştirilir. Bu piramit sıralamayla alakalıdır. Oyuncular kendi sırasının sol tarafındaki oyunculara ve üst sıra hizasının sağ tarafındaki oyuncuya maç teklifi yaparlar. Sonradan başvuran yarışmacılar bu piramidin sonuna eklenirler.

Defi Müsabakaları tek set üzerinden oynanır ve maç sonunda maç teklif eden galip gelirse yendiği oyuncunun sıra numarasını alır, yenildiği taktirde yerinde kalır.  Maç teklif edilen sporcu, maçı kaybettiğinde bulunduğu sıradan geri düşer ve teklif edenin sıra numarasını alır.

Maç sistemi nasıl ilerliyor ?

Yarışmacılar piramitteki yerlerine göre yarışacakları kişileri kendileri belirlemektedir. Oyuncular düello belirler gibi maç teklifinde bulunurlar. Defi'ye kayıtlı yarışmacılar; verilen paralo ile internet siteleri üzerinden diğer yarışmacılara ulaşarak maç teklifinde bulunabilirler. Maçı kazanan alttaysa kaybedenle yer değiştirir, eğer üstteyse yerini korur.

Maç teklifi alan sporcu en geç 3 gün içerisinde 2 seçenekli olarak gün ve saati bildirmek zorundadır. 2 seçenekten birisi kesinlikle mesai saatleri haricinde olmalıdır. İki seçenek aynı gün içinde olamaz. Maç teklifi alan sporcu 3 gün içerisinde 2 seçenekli gün ve saati bildirmez ise ; hükmen mağlup sayılır ve gerekli numara değişikliği yapılır. Defi maçının teklif tarihinden itibaren 7 gün içinde oynanması gereklidir. Defi'de 3 numaralı oyuncu 1 numaraya da maç teklifi edebilir.

Ekipmanları kendimiz mi getireceğiz?

Tenis Kulübü üyelerine, kulübün sağladığı raket-top ve yemekhane kortunun ücretsiz kullanımı imkanı mevcut. Kulübe üye olmayanların ise kendi ekipmanını sağlayıp kort ücretini karşılaması gerekmekte. Kortların tek kullanımlık ücreti ise 5 lira. 

Defi Müsabakalarına katılmak için başvurunu formunu doldurmak gerekmektedir.

Başvuru formu: bit.ly/2iHGyeu

Mağara Araştırma Kulübü 10. yılını kutluyor İTÜ Sosyal'de bu hafta: 20-27 Ekim 2017

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması