Öykü
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de vize final sistemi sil baştan değişiyor

Son haftalarda gerek akademisyenlerin gerekse öğrencilerin arasında sıkça tartışılan ancak bir türlü doğruluğu teyit edilemeyen ders geçme yönetmeliğinin değişimi onaylandı. Kabul edilen yeni yönetmelik gereğince dersin vizesinden geçer not alan öğrencilere dersin finaline 3 kez girme hakkı tanınacak. Yeni yönetmelik 2019-2020 Güz Dönemi'nden itibaren geçerli olacak.

Final dönemi sayısı üçe çıkıyor

Kabul edilen yönetmeliğe göre aldığı dersin vizesinden geçer not alan öğrenci(yani finale girme hakkı elde eden öğrenci), dersin finalinden kalsa dahi iki kere daha, yani toplamda üç defa aynı dersin finaline girebilecek. Bu sebeple normalde bir senede Güz ve Bahar dönemi finalleri olmak üzere iki defa yapılan finaller Ocak, Mayıs-Haziran ve Ağustos-Eylül dönemleri olmak üzere yılda toplam üç dönem yapılacak. 

Çapraz dönem dersleri yüzünden sene kaybı bitiyor

Final hakkının üçe çıkarılmasıyla çapraz dönemdeki dersin açılmaması, alınamaması problemleri çözülecek, üç final döneminde de her dersin finali olacak. Bu sayede öğrencilerin çapraz dönem dersleri sebebiyle sene kaybı yaşaması engellenecek. Üç final hakkının kullanılabilmesi için tek şart dönem içi gereken başarı notunu sağlamak yani vizelerden geçer not almak.

Irregular öğrenciler etkilenmeyecek

Temelde çapraz dönem derslerinin oluşturduğu sıkıntıyı gidermek adına değiştirilen yönetmelik akıllarda irregular öğrencilere ne olacağına dair soru işaretleri yarattı. Yapılan açıklamaya göre irregular öğrencileri sıkıntıya sokacak bir değişiklik olmayacak ve dersler talep edildiği kadar açılacak. ÇAP ve Yandal öğrencileri için de Irregular öğrencilerdeki gibi bir sıkıntı yaşanmayacağı belirtildi.

Yaz okulu devam edecek

Yönetmelikte yapılan değişikler uyarınca yaz okulunda bir değişiklik olmayacak. Yaz okulu sistemi aynı şekilde devam edecek. 

Yönetmeliğin son hali henüz açıklanmadı

Yapılan açıklamaya göre yeni ders geçme sistemi 2019-2020 Güz Dönemi'nden itibaren yürürlüğe girecek. Bu dönem içinde vizelerden geçer not alan öğrenciler toplamda 3 kez finale girme hakkına sahip olacak.

İTÜ Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Yılmaz TAPTIK tarafından sistemin genel hatları duyrulsa da İTÜ birimlerinden yönetmelik değişikliğine dair resmi açıklama yapılmadığından yönetmeliğin son hali henüz bilinmiyor.

İTÜ salonları İTÜ öğrencilerinden para istiyor Kütüphane dışında ders çalışabileceğiniz kampüse yakın 11 kafe

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor