Direnç
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de 2 bölümün adı değişiyor

YÖK'ün yapacağı yeni düzenleme ile önlisans ve lisans programlarının isimlerinde değişiklik olacak. YÖK tarafından taslağı yayınlanan çalışmaya göre İTÜ'de Geomatik Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği olmak üzere 2 bölüm bu değişiklikten etkilenecek. Hazırlanan taslakta Geomatik Mühendisliği'nin adının Harita Mühendisliği olarak değiştirilmesi planlanırken, Uzay Mühendisliği'nin ise Havacılık ve Uzay Mühendisliği adını alması planlanıyor. Taslağa göre İTÜ'deki diğer bölümlerin isimlerinde herhangi bir isim değişikliği olmayacak.

Neden böyle bir değişiklik yapılacak ?

Yükseköğretim kurumlarında artan, çeşitlenen ve farklılaşan önlisans ve lisans programlarının sayısının 2.191 belirten YÖK, program sayısındaki bu fazlalığın programların farklı içeriklere sahip olmasının dışında, aynı içeriklere sahip birçok programın farklı isimlerle açılmış olmasından da kaynaklandığını belirtti. Bu nedenle benzer içerikli veya benzer isimli lisans programları yeniden isimlendirilip; eğitim alanlarında UNESCO Uluslararası Standart Eğitim Sınıflaması’na (ISCED-F 2013) göre tekrar sınıflandırılacak. Yapılan duyuruya göre aynı içeriğe sahip farklı isimli programlardan mezun olanlar için herrhangi bir mağduriyet olmayacak.

YÖK duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

Değişiklik için son gün 25 Kasım 2019

55 farklı üniversiteden alanında uzman 120 akademisyenin yer aldığı 17 çalışma komisyonu tarafından hazırlanan ve taslağı yayınlanan isim değişikliği çalışmasının son hali ise bu değil. YÖK görüş ve önerileri toplayıp, ondan sonra tekrar bir düzenleme yapacak. Üniversitelerin bünyelerindeki mevcut programlar başta olmak üzere taslak çalışmada yer alan bütün programlara ilişkin görüş ve öneriler, YÖK'ün istediği formatta prsiniflama@yok.gov.tr adresine, 25 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar e-mail yoluyla iletilebilecek.

Format için tıklayınız. (Açılan sayfanın en altında Örnek'e yazarak formatı indirebilirsiniz.) 

Taslak çalışma için tıklayınız. (Açılan sayfanın en altında Lisans programları'na tıklayarak hazırlanan taslağa ulaşabilirsiniz.)

FF Bölüm 3 | İTÜ rektörlerinin efsaneleşmiş sözleri, İTÜ envanterleri İTÜ'de yemek yemek için zengin olmalısınız

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor