Ayça Nur
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de paylaşımlı elektrikli scooter dönemi başladı

Son zamanlarda İstanbul'un çeşitli yerlerinde sık sık göze çarpan elektrikli scooterlar kısa mesafeli yolculuklar için kullanışlı bir alternatif olmaya başladı. İstanbul'da görebileceğiniz elektrikli scooter markalarından biri olan Palm, 2019-2020 Güz Dönemi'nin başlamasıyla birikte İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde hizmet vermeye başladı.

Palm nasıl kullanılıyor?

Scooterları kullanabilmek için önce Palm'ın mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Uygulamadan konumuna ulaşabileceğiniz scooterlardan birinin yanına gidip, QR kodu okutarak kilidini açtıktan sonra sürüşe başlayabiliyorsunuz. Palm'ı hareket ettirmeniz için gereken adımlar ise uygulama içinde anlatılıyor. Palm, şarjı %20ye düştüğünde kendiliğinden duruyor. Bu yüzden kullanmaya başlamadan önce şarj seviyesinin çok düşük olmadığından emin olun.

Gideceğiniz yere vardığınızda veya Palm'ı bırakmak istediğinizde görünür ve öğrencilere açık olduğu sürece her yere kilitleyebiliyorsunuz. Palm'ı kullanmaya başladığınız anda 2 TL başlangıç ücreti, kullanmaya devam ettiğiniz her dakika için 0.35 TL ödemeniz gerekiyor. Uygulamayı indirip üye olduğunuzda ise ilk kullanımınız için hesabınıza 3 TL hediye geliyor. 

Uygulama üzerinden hesabınıza yüklediğiniz bakiye bittiğinde Palm kendiliğinden duruyor. Rakiplerine kıyasla kullanım ücreti düşük görünse de öğrenci bütçesine uygunluğu öğrenciler arasında tartışma konusu.

Uygulama yeni olduğundan Palm elektrikli scooterlarının kullanımı şu an yalnızca anlaşmalı kampüslerle sınırlı ve başlangıç olarak sadece İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde kullanıma açık. Uygulamada ise ilerleyen süreçte Palm ile her yere gidilebileceği söyleniyor.

İTÜ'ye 21 yeni aşçı alınacak İTÜ'lüler en popüler film serilerini oyladı: İşte sonuçlar

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor