Öykü
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de sınıf yetersizliğinden birçok ders yapılamıyor

2019-2020 güz döneminin başlamasıyla birlikte İTÜ'deki yüksek kontenjan problemi farklı şekillerde görülmeye devam ediyor. Hem kontenjanların artışı hem de İşletme Fakültesi ek binasının kapatılmasının ardından İşletme Fakültesi öğrencilerinin de Ayazağa Kampüsü'ne taşınmasıyla birlikte İTÜ'deki mevcut sınıf sayısı yetersiz kalıyor. Ya öğrenciler pek çok derste oturacak yer bulamıyor ya da kimi dersler iptal ediliyor.

İTÜ'de ilk kez derslik yetmedi

Güz döneminin başlamasıyla birlikte yetersiz derslik sayısından ötürü İTÜ'de derslerin verilmesinde zor anlar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Ninova'dan paylaşılan duyuruya göre derslik yetersizliğinden dolayı dersler iptal edildi.

Ninova'dan paylaşılan duyuru;

Öğrenciler ayakta ders dinlemek zorunda kaldı

Kontenjanların devamlı artmasıyla birlikte öğrencilerin dersi dinlemesi de gittikçe zorlaşıyor. Sınıfların yetersiz olması, olan sınıflarda da sınıf kapasitesinden fazla öğrencinin dersi almak zorunda kalması, öğrencilerin ayakta kalmasına sebep oldu. İTÜ Sosyal'de paylaşılan ve arı24'e gönderilen fotoğraflarda öğrencilerin ayakta ders dinlemek zorunda kaldığı açıkça görülmekte.

FEB'deki tadilat yüzünden dersliklere ulaşmak imkansız

Bir başka sıkıntı da Temmuz 2019'da tadilata giren Fen Edebiyat Fakültesi (FEB)'nin, hala tadilatta olması. Hali hazırda oldukça karışık merdivenleri ve bina planıyla öğrencilerin mizah konusu olan FEB, merdivenlerinde yapılan tadilat sebebiyle öğrenci ve öğretim görevlilerine zor günler yaşatıyor. FEB'de bir dersliğe gitmek 15 dakika sürüyor. Ayrıca dersliklerden kantine ve tuvaletlere ulaşmak da oldukça zor. 

arı24 olarak sizler için FEB'deki dersimize yetişmeye çalıştık ve bu anları videoya çektik. Bizden tavsiye, ders başlamadan en az 20 dakika önce FEB'de olun.

FEB tadilatında son durum

Fakülte girişine yakın merdivenlerin tamamen kapanmasından dolayı binadaki farklı yerlere ulaşmak için farklı yerlerden girmek gerekiyor. Açılan farklı kapılara giriş ve ulaşım planı asılsa da tadilatın ne kadar süreceğine dair herhangi bir bilgi yok. İlk defa FEB'de dersi olanların ise dersliklerini bulmak için bir hayli dolaşması gerekiyor.

Tadilat süresince FEB giriş ve ulaşım planı

İTÜ'de metrobüs doluluğunda sınıflar İTÜ Geliştirme Vakfı burs başvuruları 15 Ekim'e kadar devam edecek

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi