Oğuz
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de uzaktan eğitim notlandırma sistemi belli olmaya başladı

COVID-19 salgını nedeniyle üniversitelerin üç hafta süreyle tatil edilmesi ile birlikte eğitime ara verilmiş; salgının yayılması ve vaka sayılarının artması sonrasında Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından alınan kararla tüm Türkiye'deki üniversitelerde örgün eğitim bu dönem için son bulmuştu. İTÜ tarafından daha sonra yapılan resmi açıklamalarda ise 2019-2020 Bahar Dönemi’nin 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren başlayacak olan uzaktan eğitimle tamamlanacağı belirtildi.

Uzaktan eğitim kararının alınmasıyla birlikte öğrencilerin kafasında notlandırma sisteminin nasıl olacağına dair pek çok soru işareti oluştu. Bu süreçte bazı akademisyenler öğrencilere bilgilendirici duyurular yapmış olsa da İTÜ'den bu uzaktan eğitim döneminin notlandırma sisteminin nasıl olacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.  

Notlandırma kriterleri akademisyenlere bağlı

Öğretim görevlilerinin öğrencilerle paylaştığı farklı notlandırma kriterleri göz önüne alındığında İTÜ'nün öğretim görevlilerine bu konuda seçenekler sunduğu anlaşılıyor. Paylaşılan bilgilere göre bu seçeneklerin örgün eğitime ara verme önlemi kaldırıldığında uzaktan eğitimle verilmeyen veya bir kısmı uzaktan eğitimle verilen dersler için yaz döneminde yoğunlaştırılmış öğretim yapılması, finallerin yoğunlaştırılmış yaz dönemi sonunda yapılması olduğu ve harf notu verilirken iki yöntem uygulanabileceği sonucu çıkarılıyor.

 Bu iki yöntem ise şöyle;

  • Uzaktan eğitim süreci ile uyumlu ödev, rapor yazma, veri analizi, kısa sınav, sunum vb. uygulamalara dayalı yeni bir yarıyıl içi başarı ölçütü getirilerek yapılacak finalle birlikte not verilmesi
  • Sadece yapılacak finalle not verilmesi

Geçtiğimiz aylarda ilan edilen ek final haklarının bu dönem uygulanıp uygulanmayacağına dair ise henüz bir bilgi verilmedi.

Bazı akademisyenler tarafından öğrencilerle paylaşılan duyurular;

İTÜ online eğitim sürecinde harf notlarına devam edecek Üniversiteler bahar dönemini kapattı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi