İTÜ ile Elvan Grubu arasında ortak proje

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Elvan Grubu arasında İTÜ’de yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin gıda ve gıda teknolojileriyle ilgili projelerinin uygulamasını ve geliştirmesini Elvan Ar-Ge Merkezi’ndeki pilot tesiste yapabileceklerine ilişkin bir protokol imzalandı.

Elvan Grubu arasındaki protol İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu tarafından imzalandı. Protokole göre her iki kurum gıda ürün ve teknolojilerinin Ar-Ge’si konusunda işbirliği yapmayı hedefliyor.

İTÜ’nün gıda sektöründe bu kapsamdaki ilk işbirliğini Elvan Grubu ile yaptığını hatırlatan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Bunu sadece bir üniversite-sanayi işbirliği uygulaması olarak görmemek lazım. Bu aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. Bunun sanayiyi geliştirmek ve nitelikli insan yetiştirmek açısından iyi bir köprü olduğunu düşünüyorum. Diğer firmalarımıza da örnek olmasını diliyorum” dedi. Prof. Karaca, özellikle yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin projelerini geliştirme ve uygulama aşamasında şirketin Ar-Ge Merkezi’nin kullanacak olmalarının pratik açısından kendilerine çok faydalı olacağına dikkat çekti.

10’A YAKIN PATENT ALINDI

İTÜ ile yapılan anlaşmanın şirketin Ar-Ge alanındaki politikalarının bir yansıması olduğunu belirten Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu ise, "Ar-Ge bütçemiz toplam cironun yüzde 2’sini oluşturuyor. Hedefimiz ise bu harcamaları yüzde 3 seviyesine çekmek. Şekerleme ve unlu mamüllerle ilgili elimizde proje yoğunluğu var bunları İTÜ ile beraber şekillendireceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Elvan Gıda'nın ihracata dayalı büyümesinin Ar-Ge ve inovasyonla sürdürülebilirlik kazanacağını anlatan Kadiroğlu, şunları kaydetti:

"Ar-Ge çalışmaları için kurduğumuz merkez 1 yıldır faaliyette fakat bilimsel anlamda desteğe ihtiyacımız var. Son dönemde 10’a yakın patent aldık, 8 yeni ürün çıkarttık. Süreç içinde önemli projeler yaptık ama üniversite işbirliğiyle inovatif çalışmalarımızı artırmak istiyoruz. İTÜ bu konuda bize destek oldu."
 
İTÜ Kimya Metalürji Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr Beraat Özçelik de iş birliğinin yüksek lisans ve doktora öğrencileri için hazırlandığını belirterek, "İş birliğiyle bolca Ar-Ge yapacağız her şeyden önce. Farklı lezzetlerde, fonksiyonel ürün üretimine yönelik, gıda sanayine daha fazla dönüşü olacak, patent başvuruları yapılabilecek ürünler geliştirilmesi için çalışacağız. Tuzu, şekeri azaltılmış ürünlere doğru çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET

Sökülen fidanlar için İTÜ Rektörlüğü açıklamada bulundu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili 1,5 gün olacak

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi