İTÜ Kars’ın tarihi dokusunu ortaya çıkaracak

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Kars'ta incelemelerde bulundu..

  

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Kars'ta incelemelerde bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden gelen heyet, Kars'ta bulunan tarihi mekanları gezdi. Tarihi mekanlarla ilgili bilgiler alan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, ziyaretlerinin amacının birlikte ciddi bir proje yaparak tarihi yerlerin gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca; "Amacımız ciddi bir proje yapmak beraberce. Belediyemizin, Kalkınma Ajansı'mızın ve Valiliğimizin desteğiyle Teknik Üniversite bilgi birikimini buraya mümkün olduğu kadar buraya aktarmak. Buranın makus tarihini değiştirmek bütün derdimiz" dedi.

KÜLTÜREL BİRİKİMİ İNSAN KAYNAKLARI AÇISINDAN KARS MÜKEMMEL BİR İLİMİZ

Kars'ın tarihi mekanlarını Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar ile birlikte gezen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca; "Müthiş bir potansiyel, tarihi birikimi açısından, hakikaten kültürel birikimi, insan kaynakları açısından mükemmel bir ilimiz. O açıdan sahip çıkmak derdindeyiz. Bir şeyler yapmak derdindeyiz, inşallah en kısa zamanda Haziran'a kadar da sonuç alacağız. Bir ön proje bildiğim kadarıyla onu yapacağız. Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bunun öncüsü olacak. Peyzaj mimarlığı işte mimari tarih ve mimarlığının tasarım grubu beraberce şehrin dokusunu değiştirmek için bir proje hazırlayacağız. Arkasından da umarım ki Kalkınma Ajansı'da buraya yatırım açısından, buraya daha çok turist, daha çok dışarıdan insanı çekebilmek bizim derdimiz. Yani yatan ölü duran bütün tarihi mirası gün ışığına çıkarmak" diye konuştu.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'ın buram buram tarih kokan bir kent olduğunu kaydetti.

Başkan Nevzat Bozkuş; "Burada gerçekten her tarafıyla buram buram tarih kokan bir kentte ciddi anlamda kültür varlığımız var. Buradaki amaç Kalkınma Ajansı, Kars Valiliği ve Kars Belediyesi bu kültür varlıklarının restore edilmesi için yani uygulanma projelerinin hazırlanması noktasında biz Teknik Üniversitesi'nden ciddi anlamda desteklerini bekliyoruz. İnşallah hep birlikte proje aşaması noktasında bize Teknik Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi'nin ciddi destekleri olacak. Ve bu anlam içerisinde de projeyi birlikte tamamladıktan sonra da yine bu kültür varlıklarının su yüzüne çıkması, halka hizmet anlamında açılabilmesi, turistlere hizmet anlamında açılabilmesi içinde restore edilmesi lazım. Sokak sağlıklaştırılması, sokak iyileştirilmesiyle birlikte turizme açmamız gerekiyor. Buradaki amacımız turist potansiyelini artırarak Kars'ın ekonomisinin canlandırılmasını sağlamak" şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette İTÜ Rektörü Karaca, Başkan Bozkuş'a kahve takımı takdim etti. Başkan Bozkuş'ta İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'ya plaket ve Kafkas halısı takdim etti.


İHA

 

 

İTÜ’lü Gençlerin Muhteşem Vizyonu: GOBI'13 İbrahim Safi’nin resimleri İTÜ’de

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi