Efsane maçın kazananı Hornets

Hornets Üniversiteler Arası (Ünilig) Amerikan Futbolu Süper Ligi'nde Cumartesi günü 17.00'de Ayazağa Stadyumu'nda Koç Rams'i 24-7 yendi. Bu galibiyetin ardından 6 Mart Pazar günü oynanacak olan Prolig maçı için Koç Rams'in veteran ve yabancı oyuncularına göz dağı verdi.

Böylece grubu namağlup tamamlayan Hornets, Ünilig'de üst üste 15. galibiyetini elde etmiş oldu. Gruptan 1. olarak çıkan şampiyon, çeyrek finale adını yazdırdı, rakibi de Boğaziçi Sultans'ı yenen Yeditepe Eagles oldu.

 İlk çeyreğe hızlı başlayan İTÜ, end zone'a kadar gelmesini bilse de 4. hakkında Field Goal vurdu ve başarılı oldu. 1. çeyrek biterken Rams pas oyunlarıyla oldukça fazla yard kazandı, fakat İTÜ defansı end zone'a yaklaşık 10 yard kala ilk 3 down'ında durdurdu ve FG atmaya zorladı. Field Goal'u Hornets bloklamasına rağmen offside olması sebebiyle İTÜ ceza aldı ve Rams tekrardan 4 hak kazanmış oldu. Bir koşu oyunuyla touchdown yapan Koç, PAT'den de başarılı olunca skor 3-7 oldu. 2. çeyrekte #17 çaylak RB Türker Alan bir kısa pas oyununda topu tuttuktan sonra müthiş hızıyla touchdown yaptı, PAT'de başarılı olunca durum 10-7 oldu.

  3. çeyrekte skor korunurken, son çeyrekte #13 çaylak QB Can Biler sakatlanarak oyunundan çıkmak zorunda kaldı. Yedek QB Buğra Can Unsal'ın da sakatlığından dolayı kadroda yer almadığından, #86 tecrübeli WR Muzaffer Akay, QB pozisyonunda oynadı. İlk başlarda İTÜ hücumu koşu oyununa ağırlık vermeye çalışsa da #86 Muzaffer Akay'ın da sakatlanmasıyla yine #11 WR olan Deniz Z. Ata (Data) QB'ye geçti. Maçı efsaneleştiren #11 Data'nın #4 yıldız WR ve yedek Kicker Ozan Özcan'a ve #81 WR Batın Seryek'e  touchdown pası atmasıydı. Son çeyrekte iki touchdown bulan Hornets, defansın da Koç Rams hucümunu yıldırması sonucunda bir PAT'de başarısız ve ekstrada başarılı olarak skoru 24-7 yaptı ve maçı şampiyon gibi tamamlamayı bildi.

  Maçın En Değerli Oyuncusu (MVP) WR/QB/DL/LB/DB #11 Deniz Z. Ata oldu. Ayrıca eski DL yeni LB #94 Tamer Öztel 8 tackle, 1.5 sack, 2 pas engellemesi yaparak göz doldurdu.

 

İTÜ'de günlük hava durumu: yine bol çevikli İTÜ'de gaz fişeği sesleri

İTÜ MASASI | #5 İTÜ kulüpleri yandaş şirketin reklam yüzü yapıldı

İTÜ Sinema Kulübü'nün etkinliği "saat dilimi" gerekçesiyle iptal edildi

İTÜ MASASI | #4 Ders borsasına ilk resmi tepki geldi

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

İTÜ Vadi Yurtları'nın kaderi ne olacak?