Hazal
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lü Görkem Ağar'ın ilk piyano albümü yayınlandı

Henüz 10 yaşındayken piyanoyla müzik hayatına adım atan, müzik hayatının başından itibaren besteler ve düzenlemeler yapan İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu Görkem Berk Ağar'ın ilk piyano albümü ‘Evde’ yayınlandı.

Her şarkının bir hikayesi var

12 şarkıdan oluşan ‘Evde’ albümünde Ağar, her şarkısında bir hikayeden ya da çağrışımdan etkilenerek bunları kendince uyarlamıştır.

İşte bunlardan bazıları:

‘Reflections no.1 Gözde’ isimli şarkısını, kız kardeşine ithafen yazan Ağar onun karakterini canlandırmaya çalıştı.

‘To wait Forever’ şarkısı ise film kesitinden alınmış bir hikayeyi anlatıyor. Penceresinden dışarı bakarak bir şeyi bekleyen bir kadın var. Beklediği şey asla gelmeyecek ancak sonsuza kadar beklemeye de hazır.

Görkem Berk Ağar kimdir?

1995 yılında Denizli’de doğan ve Mehmet Yumurtacı ile 10 yaşında piyanoya başlayan Ağar, 18 yaşında iken İngiltere Kraliyet Müzik Okulları(ABRSM) kurumundan diplomasını aldı ve sonrasında eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında Doç. Rüya Sünder Şentürk’ün öğrencisi olarak sürdürdü. Konservatuardan kendi döneminde Ustalık seviyesinden mezun olan tek öğrenci olmaya hak kazandı. Diğer yandan da İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

2018 yılının başında, geliri eğitim ve çocuklarla ilgili yardım kuruluşlarına bağışlanması kaydı ile Evde Konser organizasyonunu kurdu. 2018 yılında hem bu organizasyon aracılığıyla hem de bireysel olarak kendi çalışmalarını, anlatılı-konser tarzında seslendirdiği 10'dan fazla konser verdi. Bu konserler İstanbul, Denizli ve Recife’de(Brezilya) gerçekleşti.

Çalışmalarında, çağdaş klasik müziğin yanında Türk ve Brezilya geleneksel müzikleri ile minimalizm ve progresif müzik türlerinden öğelere de yer veren Ağar, eserleri ile TRT radyolarına da konuk oldu. Kariyerine piyanist, besteci, aranjör ve piyano/müzik teorisi eğitmeni olarak devam etmekte olan Görkem Berk Ağar, film müziği besteciliği alanında da yüksek lisans yaparak eğitimini sürdürecektir.

"Evde" albümünü dinlemek için:

Spotify: https://open.spotify.com/album/3HGyFGlLNp1C4nGKgznjMg?si=MxpUTEyDRl2PBs6fw8Y1ZA

Görkem Berk Ağar'ı yakından takip etmek için:

Facebook: https://www.facebook.com/gorkemberkagar/

Instagram: https://www.instagram.com/gorkemberkagar/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjmulsuSmiqqg8wWD6YPjHw

İTÜ101: İTÜ'nün medyatik profesörleri Bir İTÜ'lü Bir Sohbet: Hüseyin Ortalık ile İTÜ'lü olup bar sahibi olmak

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi