Dilan
Son 180 günde 0 haber

İTÜ’lü mühendis Kanada Havacılık Sektöründeki 10 Lider Kadın listesinde

İTÜ Makina Fakültesi mezunu Doç. Dr. Alis Ekmekçi, Toronto Üniversitesi bünyesinde kurucusu olduğu Deneysel Akışkanlar Dinamiği Laboratuvarı'ndaki çalışmaları ile Engineering Dimensions dergisinin 2020 Eylül/Ekim sayısında Kanada havacılık sektöründeki 10 lider kadın arasında gösterildi.

Doç. Dr. Alis Ekmekçi kimdir?

Röportajında kendini bildi bileli matematik ve bilime ilgisi olduğunu söyleyen Alis Ekmekçi, ilköğretim ve lise öğretimini Esayan Okulları'nda tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği'ni kazandı ve 2000 yılında bölüm 2.si olarak İTÜ'den mezun oldu. Bitirme tezi 2000 yılı mezunları arasında İTÜ Makina Fakültesi'nde 1. seçilmiştir. Daha sonra eğitimine ABD’de Lehigh Üniversitesi’nde devam eden Ekmekçi, 2000-2003 yılları arasında yüksek lisans, 2003-2006 yılları arasında doktora programını tamamladı. Sonrasında 1 yıl Purdue Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak rol aldı (2006-2007). 2008 yılından beri Toronto Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak çalışmaktadır.

İki ayda bir Professional Engineers Ontario tarafından yayımlanan derginin son sayısında kendisine ayrılan sayfada Alis Ekmekçi, aerodinamik ve aeroakustik alanlarında yaptığı araştırmaların yanısıra en tatmin edici ve favori araştırmalarından birinin hava yolculuğunun gürültü ve hava kirliliği açısından çevreye etkisi konusunda olduğunu söylüyor. Sektörde 20 yıl öncesine göre daha fazla kadın görmenin ona ilham verdiğini ifade eden Alis Ekmekçi, Toronto Üniversitesi Deneysel Akışkanlar Dinamiği Laboratuvarı'nın liderliğini yürütmektedir.

2020-2021 dönemi URAP Raporu yayınlandı, İTÜ Türkiye üçüncüsü İTÜ öğrencilerinden NASA International Space Apps Challenge Türkiye Etabı'nda birincilik

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor