Ege
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lülerin mutlaka izlemelisiniz dediği filmler

Evde kalmak durumunda kaldığımız bu zor günlerde pek çoğumuz zihinsel olarak da çok yorulduk. Bu karmaşık gündemden, zar zor uzaktan devam eden derslerimizden uzaklaşmamıza yardımcı olacak yollar arıyoruz hepimiz. Genellikle bu yollardan aklımıza ilk gelen ve muhtemelen en kolay yapabileceğimiz şey de güzel bir film izlemek oluyor.

Geçtiğimiz hafta sosyal medya hesaplarımızda sizlerden çok beğendiğiniz ama yeteri kadar ilgi görmediğini ve duyulmadığını düşündüğünüz filmleri bizimle paylaşmanızı istemiştik. Bizlerle paylaştığınız filmlerden beşini bu haber serimizin ilkinde bir araya getirdik. İşte İTÜ'lülerin muhakkak izlemelisiniz dediği filmlerden bazıları;

1. There Will Be Blood (Kan Dökülecek)

2007 yılında Paul Thomas Anderson tarafından yazılıp yönetilen film 20. Yüzyılın başlarında hırslı bir adam olan Daniel Plainview’in madencilikten petrolcülüğe geçişini ve oğlu H.W. ile birlikte zengin olma yolunda yaptıklarını anlatıyor. Gücün bir insanı nasıl vahşileştirebileceği Daniel’ın film boyunca birlikte olduğu insanlarla kurduğu iletişim aracığıyla aktarılıyor.

2. Hereditary (Ayin)

Ari Aster tarafından yazılıp yönetilen 2018 yapımı film Paimon’a tapan gizli bir tarikatın bir ailenin hayatındaki olayları şekillendirip tarikatın esas amacını gerçekleştirmek için kullandıkları kuklalara dönüştürüşünü anlatıyor. Türünün çoğu örneğinin aksine Hereditary korku ve gerilimi sahneler aracığıyla değil işlenen temalar aracılığıyla aktarıyor.

3. The Killing Of A Sacred Deer (Kutsal Geyiğin Ölümü)

Yorgos Lanthimos’ un yazıp yönettiği 2017 yapımı film eski bir Yunan efsanesini Lanthimos’un yorumunu katarak anlatıyor. 

4. Bar Bahar 

Maysaloun Hamoud tarafından yazılıp yönetilen film, Tel Aviv şehrinde aynı evde yaşayan hayat görüşü farklı üç kadının birbirleriyle ve toplumla olan etkileşimlerini seyirciye gösteriyor. Kadının toplumdaki yeri sorgulanıyor ve toplumun farklı kesimlerinin kadına olan bakışının etkileri karakterler üzerine yansıyor.

5. Snowpiercer (Kar Küreyici)

Bong Joon Ho’ nun yönettiği 2013 yapımı film toplumdaki sınıf farkını ve bu farkın doğurduğu olaylar zincirini kurulan bilim kurgu dünyası içerisinde anlatıyor. Toplumu oluşturan farklı unsurların bir trenin vagonları şekline büründüğü filmde karakterlerin trenin kontrolünü ele geçirme çabaları anlatılıyor.

Yorumlarınızı bizlere sosyal medya hesaplarımızdan iletebilirsiniz. arı24 ekibi olarak sizler için İTÜ'lülerin film önerilerini derlemeye devam edeceğiz. İyi seyirler dileriz. :) 

Mevzu İTÜ: Türkiye’de üretilen ilk uydu İTÜpSAT1 İTÜ'de çekilmiş 7 müzik klibi | Tanıdık yüzler gören var mı?

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor