İTÜ Mezuniyet Töreni Yapıldı: Taşlı Saldırı ve Pankartlar Konuştu

İTÜ 2013 mezuniyet töreni bugün İTÜ Stadyumu'nda İTÜ'deki fakültelerin bölümlerinin mezun öğrencilerinin stadyum geçişi  ardından rektör Mehmet Karaca'nın konuşması ile yapıldı. Mezuniyet töreninin hazırlıkları günler öncesinden yapılırken, stadyumdaki törende yer alacak pankartların hazırlanmasıyla günlerdir uğraşan mezunlar törenin çok ses getireceğini belli etmişti. Mezuniyet töreninin gezi parkı olayları nedeniyle problemli geçmesi bilgisini alan emniyet güçleri gün içinde kampüs içlerine çevik kuvvet görevlilerini konuşlandırarak güvenliği sağlamaya çalıştılar. 

TAŞLI SALDIRI YAPILDI

Mezuniyet töreninin gezi parkı temalı pankartlarıyla şenlik havasında gerçekleşirken beklenmeyen olaylar yaşandı. Kimlikleri belli olmayan, AKP İlçe Gençlik Kolları mensubu oldukları bilinen ve İTÜ Mezunu olmayan bir grup stadyum etrafına girip gezi parkı pankartları açan gençlere ve ailelerine saldırılarda bulundular. İTÜ ile alakası olmayan grup  Recep Tayyip Erdoğan pankartı açıp sloganlar atarak gezi parkında olanların aksine mezuniyet törenini provake edip saldırılarla gölgelemeye çalıştılar. Emniyet güçlerinin müdahalesi ardından kampüsün çeşitli taraflarına kaçan şahıslarla ilgili İTÜ tarafından hiç bir açıklama yapılmamış olup, sosyal medyada geçen bir habere göre mezuniyet törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geleceğiyle ilgili yanlış bilgi üzerine çeşitli ilçe başkanlıklarından otobüslerle İTÜ Ayazağa kampüsüne getirildiği ve mezuniyetin provake edildiği belirtildi.

Karşı eylem

Protestolar sürerken stada Ak Parti ve Başbakan Erdoğan lehine slogan atan yaklaşık 50 kişilik bir grup girdi. Gruptakiler ellerinde taşıdıkları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan posterini stadın tel örgülerine asmak istedi. Bu sırada grupla öğrenciler arasında kavga çıktı. Grup töreni izleyen ailelerden de büyük tepki aldı. İki gruba da özel güvenlikçiler müdahale etti. Güvenlik görevlilerinin ve hocaların yatıştırmakta zorlandığı arbede, grubun dışarı çıkarılmasıyla büyümeden son buldu.

Rektöre sırtlarını döndüler

Törende İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, konuşmasını yapmak üzere sahneye doğru yöneldi. Rektörün ayağa kalkmasıyla statta büyük bir ıslıklı protesto koptu. Sahnenin iki yanındaki koltuklarda oturan öğrenciler, Rektör Karaca’nın konuşmasını ayakta ve sahneye sırtlarını dönerek protesto ettiler. Öğrenciler, rektör konuşurken, “Rektör İstifa”, “Yandaş rektör istemiyoruz” şeklinde sloganlar attılar.

İTÜ MEZUNİYET TÖRENİNDEN KARELER

 

Kaynak: Facebook, Twitter

İTÜ 2013 Mezuniyet Töreninden Kareler Vadi Yurdu Kantininde Düğün

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor