İTÜ Mezunları bu sene de Rektör Mehmet Karaca'yı protesto etti

Okulumuzun 241.mezuniyet töreni dün yaklaşık 3.500 mezun ve ailelerinin katılımıyla düzenlendi.Önceki yılların aksine tören İTÜ Stadyumu yerine Ülker Sports Arenada yapıldı. İçeriye pankartlarını sokan öğrenciler mezuniyet sırasında bu pankartları açtı. İTÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karaca konuşması sırasında yeni mezunlar tarafından geçen sene de olduğu gibi bu seferde alkışlanarak ve yuhalanarak protesto edildi.

Twitter üzerinden içeriye pankartların sokulmadığı hakkında twitler atılmasının ardından İTÜ Genel Sekreter Yardımcısı Aylin Yıldırım Erbay yine twitter üzerinden tüm pankartların içeri sokulduğu bilgisini paylaştı.

Pankartlar arasında törenin İTÜ Stadyumu'nda yapılmamasını eleştiren "Deplasman mezuniyeti" ifadesi, velilere Biletix gibi özel bir kurumdan davetiye alma zorunluluğu getiren uygulamayı eleştiren "Biletix'ten diploma alınabiliyor" ifadeleri dikkat çekerken, pankartlarda sıklıkla görülen Soma kazası hatırlatmaları, öğrencilerin Soma kazasını unutmadıklarını bir kez daha gösterdi.

Basında da İTÜ mezuniyet töreni genellikle velilerin bazılarının töreni dürbünlerle izlemek zorunda kalmasından dolayı "dürbünlü mezuniyet" ve "rektör protestosu" başlıklarıyla servis edildi.

 

89 Rektörden Gazze İçin Ortak Bildiri Metallica İTÜ'de 35 Bin Kişiyi Coşturdu

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi