Esra
Son 180 günde 0 haber

İTÜ MİAM'a Erasmus+ Desteği

Medinea (Mediterranean Incubator of Emerging Artist) Projesi’nin ve lideri olan İstanbul Teknik Üniversitesi Dr.Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi(İTÜ MİAM)'nin yapılan görüşmeler sonucu Erasmus+ Programı ile desteklenmesi onaylandı.

Fon elde ettiler

Amacı araştırmacı müzik uzmanları yetiştirmek ve müzikal çalışmalar gerçekleştirmek olan İTÜ MİAM, Erasmus+ kapsamında Medinea Projesi’ne sağlanacak ödenek ile dâhil olduğu başka projeler için de fon elde etmiş olacak.

Planlarda uluslararası buluşmalar var

Medinea Projesi kampsamında Avrupa-Akdeniz bölgesindeki 5 kentte(Aix-en-Provence, İstanbul, Nuoro, Valletta, Lisbon)  müzikal yaratıcılık üzerine birçok kültür buluşmaları gerçekleştirilecek. 2021 Temmuz'a kadar gerçekleştirilmesi beklenen bu buluşmalarda gençlere hem birbirleriyle hem de profesyonel isimlerle görüşebilme imkânı doğuyor. Projede İTÜ MİAM’ın yanı sıra İtalya’dan Ente Musicale di Nuoro, Fransa’dan Festival d’Aix-en-Provence ve Malta’dan ARC Research & Consultancy gibi farklı uluslardan kurumlar da bulunmakta.

İlk buluşması Nisan 2019'da İstanbul'da gerçekleşecek projede müzikal etkinlikler dışında aynı zamanda hizmete girecek kariyer planlama ve kolektif bestecilikle ilgili e-öğrenme programları gençlerin sanatsal yaratıcılıklarını geliştirmeye de yardımcı olacak.

Projenin amacı genç müzisyenler

Medinea Projesi, Aix-en-Provence Festivali ve Akademisi tarafından koordine edilmekte olup Avrupa ve Akdeniz’deki uluslararası değişim ve işbirliğine gönül vermiş yükseköğretim kurumları ve kültür merkezleri gibi kültürel sektör örgütlerinden meydana gelmekte. Amacı ise Akdeniz yöresindeki ülkelerde bulunan genç müzisyenlerin temasta olması ve onların kariyer yollarını çizmek, müzik çerçevesinde bir birliktelik sağlamak, ortaya çıkan yeni müzik projelerini desteklemek ve gereken eğitim imkanını oluşturmak.

İTÜ'de neler oldu? 13- 28 Ekim 2018 Öğrenci Konseyi seçimleri ertelendi mi?

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi