Naz
Son 180 günde 0 haber

İTÜ öğrencilerinden NASA International Space Apps Challenge Türkiye Etabı'nda birincilik

Haberin ikinci halinde FEZA takımının 2. olduğu bilgisi verilmiştir ancak 1. olan takım, kendilerini bulundukları bölgeden başka bir bölgede göstermesi sebebiyle diskalifiye olması sonucu ekibimiz birinciliğe yükselmiştir. Projelerinin sitedeki görünümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Haberin ilk halinde FEZA takımının 3. olduğu bilgisi verilmiştir ancak 1. olan takım, kendilerini bulundukları bölgeden başka bir bölgede göstermesi sebebiyle diskalifiye olması sonucu ekibimiz ikinciliğe yükselmiştir.

NASA tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen, dünyanın en büyük küresel hackathonlarından biri olan Space Apps Challenge’ın Türkiye etabında İTÜ Fizik Mühendisliği öğrencisi Beyda Altunbaş ve İTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Umutcan Karakaş, FEZA takımı olarak, projeleri DeepArtemis ile 2. oldu. Türkiye etabında kazandıkları ikincilik ile yarışmanın bir sonraki aşamasına geçme ve projelerini NASA’ya sunma hakkı kazandılar.

Kendi anlatımlarıyla DeepArtemis Projesi:

DeepArtemis Projesi'nden fotoğraflar:

NASA International Space Apps Challenge nedir?

Dünyanın en büyük küresel hackathonlarından biri olan Space Apps Challenge, NASA tarafından 2012 yılından beri her sene düzenlenen uluslararası bir hackathondur. Dünya çevre problemlerinin çözülmesi ve uzay teknolojilerinde ilerleme kaydedilmesi için yeni fikirler bulmak üzerine uygulamalar ve platformlar yaratma amacıyla düzenlenmektedir. Takımlar halinde yarışılan ve farklı şehirlerde eş zamanlı olarak düzenlenen bu yarışmada binlerce insan kendilerine verilen 48 saat boyunca dünya ve uzayda karşılaşılan sorunlara yenilikçi çözümler getirmeye çalışmaktadır. Yerel jüri tarafından seçilerek dereceye giren takımlar küresel finalde yarışmaya hak kazanarak projeleri NASA tarafından incelenme fırsatı yakalarlar. 2019’da yapılan yarışmaya 75 ülkede 225 lokasyonda toplamda 20.000’den fazla kişi katılmıştır. Yarışmanın konuları her sene farklı olarak NASA ve partnerleri tarafından belirlenmektedir.

İTÜ’lü mühendis Kanada Havacılık Sektöründeki 10 Lider Kadın listesinde İTÜ'lü genç trafik kazasında hayatını kaybetti

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi