Oğuz
Son 180 günde 0 haber

İTÜ101: İTÜ Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı efsane konserler

2008 yılından bu yana onlarca yarışmaya, pek çok takımın antrenmanına, binlerce İTÜ'lünün mezuniyet törenine, 2016 yılına kadar da Türkiye'nin en büyük üniversite müzik festivali olan İTÜ FEST'e ev sahipliği yaptı İTÜ Stadyumu. Kısacası İTÜ Stadyumu'nun yeri İTÜ'lüler için oldukça büyük. :)

Bunların dışında İTÜ Stadyumu birçok efsanevi konsere de ev sahipliği yapıp birbirinden efsane yıldızları da ağırladı. Gelin İTÜ Stadyumu'nda müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatan konserlere hep birlikte göz atalım.

1. Metallica Konseri (13 Temmuz 2014)

Dünyaca ünlü müzik grubu Metallica, 4 yıl aradan sonra İstanbul’da hayranlarıyla İTÜ Stadyumu’nda buluşmuştu. Yaklaşık 35.000 kişinin katıldığı bu unutulmaz konserde hayranlar internet üzerinden kendi seçtikleri şarkıları hep bir ağızdan söyledi.

Pentagram’ın açılış grubu olduğu konserde Metallica’nın sahneye erken saatlerde çıkması hayranlarını oldukça sevindirmişti.

2. Lady Gaga Konseri (16 Eylül 2014)

artRAVE: the ARTPOP Ball turnesi kapsamında İstanbul’a gelen Gaga’ya yaklaşık 25.000 hayranı ve bir çok ünlü eşlik etti. Konser boyunca sıklıkla kostüm değiştiren Lady Gaga, dansçılarıyla birlikte sergilediği performansıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. 

Dev sahne prodüksiyonlarıyla seyircilere unutulmaz bir konser yaşatan Lady Gaga, sahnede defalarca kez kostüm değiştirdi. Gaga'nın kostümleri gibi hayranlarının İTÜ Maslak Kampüs’ünde objektiflere verdiği renkli kareler de akıllarda yer etti.

3. Justin Timberlake Konseri (26 Mayıs 2014 )

Dünya Turnesi kapsamında ilk kez Türkiye’ye gelen Timberlake, İTÜ Stadyumu’nda hayranlarına unutulmaz bir konser yaşatmıştı. Konserinden 13 gün önce gerçekleşen ve 301 madencinin vefat ettiği Soma Maden Faciası’nı da unutmayarak konserinde ölen işçileri anmıştı.

4. Justin Bieber Konseri (2 Mayıs 2013 )

Gelelim gerek İTÜ içinde gerekse Türkiye’de yarattığı olaylarla pek çok tartışmaya konu olan Justin Bieber Konseri’ne. Konserin tarihi İTÜ'lülerin vize haftasına denk gelince öğrenciler okula giren genç yaştaki binlerce Bieber hayranından epey rahatsız olmuştu ve bu yüzden konser İTÜ'lülerin gündemini uzun süre meşgul etmişti.

Bunun yanı sıra genç Bieber fanlarınının konserdeki davranışları gerek sosyal medyada gerekse ülke gündeminde uzun süre konuşulmuştu. Sahneye planlanandan iki saat geç çıkan Bieber, sahnedeki hayranlarının onun üstüne eşyalarını fırlatması üzerine sahneyi terk etmişti.

5. Roger Waters Konseri (4 Ağustos 2013)

The Wall turnesi kapsamında İstanbul'da efsane grup Pink Floyd’un kurucusu ve vokalisti Roger Waters’ın iki saatten fazla süren konserine yaklaşık 40.000 kişi katılmıştı.

120 metrelik duvarıyla, dünyanın en kapsamlı projeksiyon şovu ile her şarkıya özel hazırlanmış görselleri, dev kuklaları ve daha pek çok sürprizle Waters, hayranlarına unutulmaz bir konser yaşattı.

6. GNCFEST (7 Eylül 2014)

gnctrkcell tarafından düzenlenen interaktif gençlik festivali GNCFEST,  dünyaca ünlü Pharell Williams'ı, Inna'yı ve Rita Ora'yı ağırlamıştı.

20.000'i aşkın kişinin katıldığı festivalde dünyaca ünlü sanatçılardan önce MaNga, Model ve Mabel Matiz sahne almıştı. 

 Festivalin kısa özetiyse şöyle;

Bir İTÜ'lü Bir Sohbet: Elif Süren ile İTÜ'lü olup müzik kariyeri yapmak İTÜ Masası Bölüm 4: İTÜ'de Ring Problemleri

İTÜ MASASI | #5 İTÜ kulüpleri yandaş şirketin reklam yüzü yapıldı

İTÜ Sinema Kulübü'nün etkinliği "saat dilimi" gerekçesiyle iptal edildi

İTÜ MASASI | #4 Ders borsasına ilk resmi tepki geldi

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

İTÜ Vadi Yurtları'nın kaderi ne olacak?