Mert
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Vakfı batık Doğa Okulları'nı satın aldı

Uzun zamandır gündemde olan İTÜ Vakfı'nın Doğa Okulları'nı alması kesinleşti. İTÜ'nün resmi hesaplarından yapılan açıklamayla Doğa Okulları'nın İTÜ Vakfı bünyesine geçtiği duyruldu. Doğa Okulları'nı satın alan kurum İTÜ Vakfı olup bu vakfın İTÜ Geliştirme Vakfı ile dolayısıyla da İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ile herhangi bir bağlantısı yok.

Doğa Okulları'na ne olmuştu?

Yaklaşık bir yıldır finansal problemler yaşayan Doğa Okulları'nın öğretmenleri aylardır maaş alamadığından ders boykotu yapmaya başlamıştı. Öğrenci velilerinin de desteğini alan öğretmenler İstanbul'daki çoğu kampüste derse girmeyerek alacaklarının ödenmesini talep etmişti. Öğretmen maaşlarının ödenememesinin yanı sıra borçlar ödenemediğinden okulların ihtiyaçları da karşılanmıyor ve öğrenciler eğitim göremiyordu.

İTÜ'den resmi açıklama yeni geldi

Geçtiğimiz haftalarda İTÜ Vakfı'nın Doğa Okulları'nı 800 milyon TL karşılığında satın aldığı yönünde söylentiler basına yansıyınca İTÜ'nün resmi Twitter hesabından görüşmelerin olumlu devam ettiği yönünde bir açıklama yapılmıştı. O günlerde pek çok haber kanalından Doğa Okulları'nın İTÜ Vakfı tarafından satın alındığı doğrulansa da İTÜ tarafından resmi açıklama yeni yapıldı.

30.12.19 tarihinde İTÜ resmi Twitter hesabından paylaşılan duyuru;

İsim değişikliğine gidilebilir

Tartışma konularından biri de Doğa Okulları'nın isminin İTÜ Vakfı Okulları olarak değiştireleceği yönündeydi. Fakat Doğa Okulları'nın adının İTÜ Vakfı Okulları olup olmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz hafta İTÜ Vakfı'nın Doğa Kolejleri'ni satın alması ile ilgili yayınlanan videomuz;

İTÜ’den, darp edilen öğrenciye uzaklaştırma MED dönemin son gününde karıştı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi