Öykü
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'ye bahar geldiğinin 6 işareti

Havalar bir sıcak bir soğuk giderken, sabah giydiğiniz mont öğlen sizi terletirken, bir gün sağanak yağmurlu ertesi gün güneşliyken, bahar geldi mi gitti mi nerede bu bahar diye kafalarda soru işaretleri oluşabilir. Bu yüzden sizler için İTÜ'ye bahar geldiğinin 6 işaretini şöyle derledik.

1) MED çimenlerde oturan kişi sayısının artmaya başlaması

Havalar hatrı sayılır derecede ısındığında güneşin altında keyif yapmak için en güzel yerlerden biri şüphesiz ki MED çimenler. Burada arkadaşlarınızla oturmaya yer bulamıyorsanız eğer baharın geldiği aşikardır.

2) İçi dışından daha soğuk olan tek yer: FEB

Hemen hemen her İTÜlünün eğitim hayatında bir havuz dersi, birkaç lab dersi aldığı bu binanın içinden yel geçiyor desek yalan olmaz. Sabahki dersiniz buradaysa parmaklarınızı hissetmeyene kadar üşüdükten sonra dışarı çıktığınızda bir anda ısınıyorsanız anlayın ki kış çoktan buraları terk etmiş.

3) "Kanka yaaa boşver derse girip napıcaz şu havanın güzelliğine bakar mısın!" diye sizi VF'lere sürükleyen cümlelerin türemesi

Bahar gelince dersler sanki 2 katı zormuşçasına ayaklar geri geri gider ya hani. İşte tam o anda siz derse girmeye, o dersi bu dönem vermeye kararlıyken bir arkadaşınız çıkıp bu cümleyi söyler ya. Geçmiş olsun, o ders de bir sonraki bahara artık.

4) MED önünde yer bulamama sorunsalı

Kışın soğuk havaya rağmen kalabalık olan EspressoLab önü baharın gelmesiyle coşar, coştukça da taşar. Sabahtan yer olduğunu görürseniz şanslısınız, bir daha görebilen olursa helal olsun.

5) Yemekhanenin dışında oturulmaya başlanması

İşte bu baharın geldiğine dair önemli bir işarettir. Kimse üşüyerek yemek yemek istemez, yemekhane dolar da dolar.  Ama baharın gelmesiyle havalar ısınır ve bir anda yemekhanenin içinde yer bulmak dışında bulmaktan daha kolay hale gelir.

6) Kedi ve köpek nüfusundaki ani artış

Son olarak baharın en önemli habercilerinden biri de kampüste birden bire beliren yavru kediler ve köpeklerdir. Bir binada aniden yavrularını emziren bir kediye denk gelebilir; ortada çılgınlar gibi koşan köpeklere rastlayabilirsiniz.

 

Temiz bir dünya için 'Temiz Enerji Günleri' Başına 250 kg cam düşen Ece Turhan davayı kazandı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor