Ekin
Son 180 günde 0 haber

İTÜ dersleri ve sınavları yerli yazılımla yapmaya hazırlanıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, geride bıraktığımız dönemde ders anlayışımızı değiştirdi. Şimdi de alışkın olduğumuz sınav sistemini değiştirecek gibi görünüyor. Dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler ödevler ya da online sınavlarla notlandırılmaya başlandı. İTÜ de notlandırma için online final haftası hazırlıklarına başladı.

Türkiye'de uzaktan eğitim ve sınavlara yepyeni bir platform

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay arasında imzalanan bir protokolün ardından, İTÜ’de yüksek lisans derslerinin yerli video konferans uygulaması HAVELSAN Diyalog ile başlaması kararlaştırıldı. Bu uygulama sayesinde yüksek ve orta öğretim kurumlarında ders verme, tez savunma, araştırma toplantıları yapma ve sınav gibi birçok farklı etkinlik, Türkiye'deki sunucular üzerinden güvenli bir şekilde uzaktan gerçekleştirilebilecek gibi görünüyor.

Alınan diğer bilgilere göre güvenli sınav ortamı oluşturmak için bir yazılım da oluşturulacak. Bu yazılımla sınava giren kişiler eş zamanlı olarak uzaktan izlenebilecek ve bu sayede çevrim içi sınav güvenliğinin de büyük oranda artacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki final döneminde bu yazılımın kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor. Açıklamalarda yer alan yüksek lisans derslerinde kullanılmaya başlanacağı bilgisiyse bu yeni altyapının şimdilik önümüzdeki final döneminde kullanılmayacağı izlenimini yaratıyor.

BIL100E ara sınavında dizüstü bilgisayar kullanımı zorunlu duyurusu tepki topladı Hap bilgiler - İTÜ hakkında pek de bilinmeyen 7 bilgi

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi