Beyza
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de işçi hakları eylemi

27 Ağustos 2021'de İTÜ Ayazağa kampüsünde İTÜ işçileri tarafından eylem gerçekleştirildi. Bir süredir İTÜ çalışanlarının üyesi olduğu TEZ-KOOP-İş Sendikası ve MİKSEN İşveren Sendikası arasında görüşmeler devam ediyordu. Görüşmeler sonucu ücretler ve sosyal haklar konusunda uzlaşmaya varılamadı. İTÜ yönetiminin toplu iş sözleşmesi ile ileri sürdüğü koşullara karşı çıkan işçiler Rektörlük önünde toplandı.

"Haklarımız verilmezse üniversite eylem alanına döner"

İşçiler, uzun süredir devam eden görüşmelere karşın uzlaşmaya varılamayınca hakları için direndi. “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, "Rektörlük nerede, işçiler el ele" sloganlarıyla Rektörlüğe yürüyen işçiler, sendika haklarını kullanarak üniversiteyi eylem alanına çevirmekten çekinmeyeceklerini ifade etti. Yaptıkları yazılı açıklamada 6 aydır süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri süresince bir anlaşmaya varılamadığını ifade eden sendika üyeleri, Ayazağa Kampüsü'nde toplanarak Rektörlük binası önünde basın açıklamasında bulundular. Bazı haber sitelerinde geçen açıklamaya göre 30 yıldır İTÜ ile sözleşme yapıldığını belirten sendika sorumlusu; MİKSEN'in ve Rektörlüğün sözleşme üzerinde yaptığı dayatmalar ile sürecin tıkandığını ve ilerlenemez bir hale dönüştüğünü söyledi. Toplu İş Sözleşmesi'ndeki maddelerin yıllar boyu yapılan mücadele ile kazanılmış haklar olduğunu söyleyen sendika, bu haklardan en ufak geriye dönüş olmayacağını açıkladı.

İTÜ'den açıklama geldi

27 Ağustos'ta gerçekleştirilen eylem sonrasında İTÜ resmi hesabından kamuoyuna duyuru yayınlandı. Açıklamada; yönetim tarafından ücretler ve sosyal haklar konusunda yapılan iyileştirmelere karşın, bir uzlaşmaya varılamadığı belirtildi. İşçi sendikasının taleplerinin işverenin sevk ve idaresini zorlaştırıcı hükümler içerdiği savunuldu. 

Aramıza hoş geldin yeni İTÜ'lü! İşte kayıt için bilmen gereken her şey 2020-2021 dönemi İTÜ lisans mezun dereceleri açıklandı

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi