Serkan Yasin
Son 180 günde 3 haber

İTÜ'de mazeret sınavları için "E-Başvuru" Dönemi

İTÜ yaptığı bir duyuruyla, 17.01.2022 tarihi itibariyle kullanıma açılan "E-Başvuru Web Uygulaması" adıyla yeni bir platform oluşturduğunu duyurdu. Platformun temel amacı; öğrencilerin kendi fakültelerine ve Öğrenci Daire Başkanlığı'na bizzat form ve dilekçe yöntemiyle gerçekleştirdiği başvuru süreçlerini dijitalleştirmek ve sürecin daha güvenilir ve takip edilebilir olmasını sağlamak.

Mazeret sınavı başvuruları online olarak gerçekleştirilecek

Bilindiği üzere mazeret sınavlarına başvurmak isteyen öğrenciler kendi fakültelerine dilekçe vererek başvurularını gerçekleştiriyorlardı. İletişim ve zaman problemlerine yol açan bu eski süreç yerine oluşturulan "E-Başvuru Web Uygulaması" ile mazeret sınavı başvuruları artık elektronik ortamda yapılacak. Ayrıca İTÜ, duyuruda belirtildiği üzere ilerleyen günlerde not itirazı ve diğer akademik süreçlerin de yeni e-başvuru platformundan yapılacağını bildirdi. Platforma ulaşmak için buraya tıklayınız.

İTÜ'deki diğer başvuru süreçlerinin de elektronik ortama taşınması planlanıyor

Yeni elektronik başvuru uygulamasının uzun vadede; yatay geçiş, lisansüstü işlemleri, idari başvurular ve hatta İTÜ mensubu olmayanların başvuru süreçleri gibi birçok işlemin yeni adresi olması planlar arasında. "E-Başvuru Web Uygulaması" platformuna buradan ulaşabilir ve kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için fakültenize yardım bileti oluşturarak danışabilirsiniz.

Uygulama hakkında yayınlanan duyuru:

Bazı fakülteler final dönemi boyunca sınıflarını kullanıma açtı Timeline'da İTÜ: 2 - 16 Ocak

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi