Güray Baran
Son 180 günde 0 haber

#İTÜöğrencinegüven etiketi Türkiye trendlerine girdi

Geçtiğimiz haftalarda uzaktan eğitim dersleri bitmiş ve öğrenciler büyük bir belirsizlik altında finallere çalışmaya başlamıştı. Final tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte belirsizlikler kaybolmaya başlamışken “Çevrimiçi ve Çevrimdışı Sınav Uygulama Esasları” açıklanması ile birlikte yeni sorunlar ortaya çıktı.

Yayınlanan belgede belirtilenlere göre çevrimiçi sınavlarda, öğretim elemanının talep etmesi durumunda öğrenciler, kameraları ve mikrofonlarını açık tutmak zorunda kalabileceği gibi sınav, ilgili öğretim elemanı tarafından kayıt altına alınacak ve arşivlenecek. Bu kararları daha önce birçok üniversite de almış ancak öğrencilerden gelen yoğun itiraz ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) çerçevesinde geri çekmişti. Ancak İTÜ, bunlara rağmen bu kararlarında değişikliğe gitmedi. Bu gelişmeler üzerine İTÜ öğrencileri 22 Haziran saat 17.00'de Twitter üzerinden #İTÜöğrencinegüven etiketi altında tepkilerini göstermek için toplandılar.

Öğrencilerin paylaştıkları ortak bildiri:

KVKK’yi hatırlatan öğrenciler, oluşabilecek internet sorunlarını, her ders seçimi döneminde yaşanan sistem sıkıntılarını ve uzaktan eğitim döneminde de sık sık çöken sistemi hatırlattı.

Gün içerisinde yaşanan bir başka olay ise öğrencilerden büyük tepki topladı

Hashtag çalışmasının hemen öncesinde yaşanan bir başka olay ise bir öğretim görevlisinin yayınlamış olduğu duyuru üzerine yaşandı.

Bu olayların üzerine bazı hocaların ortaya çıkabilecek aksaklıkların tüm sorumluluğunu öğrencilere yüklemesi ise öğrencilerin tepkisini büyüttü ve bu tepkiler Türkiye gündeminde üst sıralara yerleşti.

Hap bilgiler - İTÜ hakkında pek de bilinmeyen 7 bilgi İTÜ OpenCourseWare açıldı: Havuz dersleri YouTube'da

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor