Karaca'dan Yeni Öğrencilere Mektup

Yeni öğrencilere İTÜ Rektörü Mehmet Karaca'dan mektup var.

"Sevgili Öğrencimiz,

Hayatınızda çok önemli bir dönem olan “üniversite yılları” başlıyor...
Sizleri ulaştığınız başarı ile dünyanın en köklü üniversitelerinden birinde yükseköğrenim görme ayrıcalığına ulaştığınız için kutluyorum.

Teknik Üniversite’ye Hoş geldiniz…

Yeni bir başlangıç, yeni duygular, yeni heyecanlar bekliyor sizleri. Lise mezunu olarak adım atacağınız 242 yıllık kapıdan, özgüveni yüksek ve akademik birikim kazanmış meslek sahibi birer birey olarak ayrılacaksınız. İTÜ gibi her yönden güçlü bir üniversiteyi kazanmış olmanın ayrıcalığını, öğrenciliğiniz süresince de mezunumuz olduğunuzda da hissedeceksiniz.

Ülkemizin en seçkin akademisyenlerinden eğitim alacak, bilim ve teknolojinin merkez üssü olan bir kurumun size sunduğu olanaklardan faydalanacaksınız. Çok yönlü düşünmeyi, farklılıkları anlamayı, kendinizi yeniden keşfetmeyi sağlayacak bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Önyargılı olmaktan, sorgulamadan kabullenmekten, kalıplarla yaşamaktan uzak durun. Üniversite özgür düşüncenin beşiğidir, fikirlerinizi, hayallerinizi özgür bırakın ve vizyonunuzu her gün biraz daha genişletin. Ve sakın unutmayın, “öğrenmek” hepimiz için bitmeyecek bir öyküdür…

Artık bir İTÜ’lüsünüz,

Yıllarınız yoğun derslerle, sınavlarla, projelerle geçecek… Yorulacaksınız ama emeğinizin karşılığını yaşamınız boyunca alacaksınız. Öğrenciliğin getirdiği sorumlulukların stresini ders dışı aktivitelerle atabileceğiniz çok yönlü bir kurumdasınız. İTÜ, sizlere ülkemizin en güzel yerleşkesini sunuyor. İstanbul’un merkezinde bozulmamış doğasıyla hem muhteşem bir kampüs ortamında yaşama hem de ulaşım kolaylığı sayesinde İstanbul ile iç içe olma şansına sahipsiniz. 130’u aşkın öğrenci kulübünün faaliyetleri, zengin spor olanakları, yıl boyunca gerçekleşen sayısız sanatsal etkinlik ile yaşayan bir üniversitenin parçası olacaksınız. Sanat ve spor hem öğrencilik hayatınızda hem de üniversite yıllarından sonra yaşamınızın ayrılmaz parçası olmalı. Hangi işi yaparsanız yapın, sanattan ve spordan uzak kalmayın. Üniversite yaşamı çok yönlü bir kişiliği beslemenin en doğru yoludur, bu fırsatı iyi değerlendirin.

Öğrencilerimizin üniversite yaşamına mutlu başlaması ve mutlu sürdürmesi için başta Rektörlüğümüz olmak üzere tüm birimlerimiz üzerine düşeni severek yapmaktadır. Sizler de ihtiyaç duyduğunuz her konuda ilgili birime danışarak bilgi alabilirsiniz. Üniversitemizin web sitesini ve sosyal medya hesaplarını yakından izlemeniz önemlidir. Daha kaydınızı yaptırmadan bu alışkanlığını kazanmanızı dilerim.

Bir akademisyen ve bir Rektör olarak en büyük önceliğim, öğrencilerimizin iyi bir eğitim almasıdır. Görüş ve önerilerinizi mutlaka değerlendirdiğimizi ve Rektörlüğümüzün kapılarının sizlere her zaman açık olduğunu bilmenizi isterim.

Aramıza yeni katılacak öğrencilerimizle daha da büyüyecek İTÜ Ailesi için sizler kadar heyecanlı ve mutluyuz. Yaşamınızdaki bu yeni dönemin hepinize başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Prof. Dr. Mehmet Karaca
Rektör"

ARI Teknokent başarıdan başarıya imza atıyor Başka Peron'un temmuz sayısı çıktı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi