Elif
Son 180 günde 0 haber

Kültür sanat etkinliklerinde yararlanabileceğiniz öğrenci kampanyaları

Devamlı artan fiyatlar, bitmek bilmeyen ödevler vizeler derken biz öğrenciler için kültür sanat etkinliklerini takip etmek ve bunlara katılmak zor olabiliyor. Hazır bahar gelmiş havalar da yavaş yavaş ısınırken İstanbul'daki kültür sanat etkinliklerinde öğrencilere yönelik yapılan kampanyaları sizler için bir araya getirelim dedik. 

1. Sinema ve Tiyatro

Özellikle 3D ve IMAX'in yaygınlaşmasıyla sinemalarda uçuk fiyatları görmeye gözümüz alıştı ve sinemaya gitmek bir lüks haline geldi desek yeridir.  Ancak tercihinizi Kadıköy'deki Rexx Sineması'ndan veya Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması'ndan yana kullanmamız halinde 13₺'lik standart öğrenci fiyatı bizleri karşılıyor. Kadıköy Sineması'nda ise biletler 15₺.

Cinemaximum da fırsatlar sunmuyor değil. Bazı Cinemaximumlarda Çarşamba günleri 11₺ ile 19₺ arasında değişen fiyatlara rastlanabiliyor. Detayları buradan inceleyebilirsiniz.

İş Bankası Maximum kart sahiplerine ise 12.30'dan önceki tüm seanslar 8₺. Onun detayları için de sizleri şuraya alalım. Arthouse salonlarında ise tüm gün ve saatlerde 12₺'ye film izleyebilirsiniz.

Biraz da tiyatro oyunlarındaki indirimlerden bahsedelim. Şehir Tiyatroları'nda biletler öğrencilere 20 yerine 14₺. Diğer tiyatrolardaki güncel oyunlarda da fırsatlar bulunuyor.  "Arzu Tramvayı" oyunu öğrenciler için 67.50₺. "Terk" oyunu ise 80₺ yerine 50₺. "Bırak İçeri Gireyim"in fiyatı ise görüş açısına göre 54₺ ile 100₺ arasında değişiyor.

İKSV'nin Film Festivali ve Film Ekimi'nde indirimlerden yararlanabileceğiniz Lale Kart'tan bahsetmeyi unuttuğumuzu sanmayın. Lale Kart ile ilgili detaylı bilgiler içinse buraya tıklayabilirsiniz.

2. Müzik

Baharın gelmesiyle yakın çevremizdeki festival sayısı arttı. En yakın zamanda gerçekleşecek olan PSM Caz Festivali'nde öğrenciler için 25₺'den başlayan fiyatlar var. 25 Nisan'da başlayacak ve 1 Haziran'a kadar sürecek olan festivalin programını şuradan inceleyebilirsiniz.

Bomontiada'da ise 27 Nisan'da gerçekleşecek olan "Soundgarden" etkinliği ise ücretsiz. Diğer etkinliklerdeki bazı fırsatlar da şöyle:

  • 3 Mayıs'taki "Değişim Müzikle Başlar!" etkinliği 60 yerine 45₺
  • 10 Mayıs'taki Ben Fero konseri 50 yerine 30₺
  • 18 Mayıs'taki Courtney Barnett konseri 120 yerine 50₺

Bomontiada'daki diğer etkinliklere Mobilet'ten ulaşabilirsiniz.

Kanyon da bize bir başka güzellik sunuyor. 3-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan ve Göksel, Jehan Barbur ve Can Kazaz gibi isimlerin katılacağı "Her Yer Müzik" etkinliği ücretsiz.

Yakındaki diğer konserlerdeki fırsatlarsa şu şekilde:

  • 27 Mayıs'ta DasDas'ta gerçekleşecek Kenan Doğulu konseri 150 yerine 120₺
  • Zorlu PSM'de sırayla 15, 18 ve 21 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Kaan Tangöze, Mor ve Ötesi ve Kalben konserleri 80 yerine 60₺
  • 17 Mayıs'ta Salon İKSV'deki Gaye Su Akyol konseri ise 78.50 yerine 61.50₺.

Yazın da konsere doyacağız. İKSV'nin 11-30 Haziran arasında gerçekleştireceği İstanbul Müzik Festivali'nde birçok konser öğrencilere 50₺.

29 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Caz Festivali'nin de biletleri yakın zamanda satışa açıldı. Bu sene Beylikdüzü Yaşam Vadisi ve Fenerbahçe Parkı'nda gerçekleşecek olan "Parklarda Caz" etkinliği herkese ücretsiz. Geri kalan etkinliklerde ise öğrenciler için 50, 60 ve 80₺ fiyatları sunulmuş.

İKSV demişken... Sarı Lalekart sayesinde öğrenciler 225₺ karşılığında İstanbul Müzik Festivali ve İstanbul Caz Festivali de dahil olmak üzere, İKSV'nin düzenlediği tüm festival ve etkinliklerde %20 indirim ve biletleri önceden alma hakkı kazanıyor. Detaylar için tıklayın.

Size verebileceğimiz bir diğer tüyo ise Askıda Ne Var sitesi. Bu sitedeki etkinlikleri retweet ederek veya paylaşarak bilet kazanabilirsiniz.

3. Müzeler ve Tarihi Eserler

Ücretsiz veya uygun bir fiyata gezebileceğiniz müzelerden bahsetmeden önce henüz duymadıysanız Müzekart'tan bahsedelim. "Müzekart İndirimli" öğrenciler için yalnızca 30₺'ye 1 yıl boyunca birçok müzeyi sınırsız gezebilme imkanı sağlıyor. Detayları incelemek için tıklayın.

Şimdi gelelim ücretsiz gezebileceğiniz müzelere:

  • Arter
  • Salt Galata
  • Yeşilköy Havacılık Müzesi
  • Deniz Müzesi
  • Harbiye Askeri Müzesi
  • Resim ve Heykel Müzesi
  • Aşiyan Müzesi
  • Şişli Atatürk Müzesi
  • İş Bankası Müzesi

10₺ ve altına gezebileceğiniz müzeler ve tarihi eserler ise:

  • Maslak, Aynalıkavak, Ihlamur ve Küçüksu Kasrı - 10₺
  • Rahmi Koç Müzesi - 7₺
  • Miniaturk - 3₺
  • Borusan Contemporary - 5₺
  • Saray Koleksiyonlar - 10₺
  • Türvak Sinema Müzesi - 5₺

Bazı müzeleri de belirli günlerde ücretsiz gezebilme şansınız var. Sakıp Sabancı Müzesi Çarşamba ve İstanbul Modern Perşembe günleri ücretsiz. Pera Müzesi'ni de Cuma günleri 18.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz gezebilirsiniz.

22-28 Nisan tarihleri arasında Uniq Expo'da gerçekleşecek olan "Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri Sergisi" ise öğrencilere 34 yerine 16₺.

Sizler için bu bahar aylarında gidebileceğiniz kültür sanat etkinliklerini ve byararlanabileceğiniz öğrenci kampanyalarını derledik. Şimdi yapmanız gereken tek şey gideceğiniz etkinliği seçmek. İyi eğlenceler dileriz. :)

İTÜ Masası Bölüm 6: Nerede O Eski İTÜFEST'ler İTÜ101: İTÜ'nün kantinleri

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi