Mert
Son 180 günde 0 haber

Finallere çalışabileceğiniz sessiz sakin 8 kitap kafe

Kitap okumak insanların vazgeçemediği bir tutku. İçimizdeki öğrenme, merak, kişisel gelişim gibi gereksinimlerimize karşılık bulabileceğimiz en keyifli yerlerden biri ise kitap kafeler. Kitap kafelerde yeni kitaplar keşfederken beğendiklerinizi satın alabilir aynı zamanda da sosyalleşerek dolu dolu vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda finallerde ders çalışmak için gidebileceğiniz sessiz sakin bir yer arıyorsanız, kitap kafeler sizler için biçilmiş kaftan.

1- MOC (Ministry of Coffee)

MOC İstanbul dünyadaki en kaliteli kahve çekirdeklerini temin eden ve onları bizlere özenle servis eden bir kafe. Yani ders çalışırken canınız lezzetli bir kahve çekerse burada seçeneğiniz çok. Ayrıca üst katta bulunan duvarlardaki kütüphanelerden istediğiniz kitabı seçip okuyabilir, isterseniz satın alınabilen kitaplardan beğendiklerinizi alabilirsiniz.

* Adres: Teşvikiye Mah. Şakayık Sok. No: 4/A Şişli

2- Fahriye

Fahriye eğer sessiz sakin bir yerde ders çalışmak istiyorsanız tam size göre bir yer.  Oldukça samimi ve nostaljik bir dekorasyonu bulunan Fahriye'nin, üst katında da az sayılamayacak kadar kitap bulunmakta. Ayrıca grup çalışmaları, kulüp toplantıları gibi etkinlikleriniz için uzun masaları mevcut. Kek ve ev yapımı limonatasını da gitmişken denemeyi unutmayın.

* Adres: Caferağa Mah. Moda Cad. Leylek Sok. No:3/A  Kadıköy

3- Minoa 

Minoa Kafe için kütüphane desek yeridir. Sadece Türkçe değil, yabancı dilde de bir çok kitabı bulabileceğiniz bir yer burası. Girişindeki aydınlatmada bile kitapları kullanması adeta kitapların dünyasına girdiğinizin bir habercisi. Alt katı özellikle çizgi romanlara ayrılmış olan bu kafede ders çalışmaya doyamayacaksınız.

* Adres: Vişnezade Mah. Süleyman Seba Cad. Park Apt. No:52/A Beşiktaş

4- Fil Books

Şirin ve rahat tasarımı ile dikkat çeken bir kafe olan Fil Books, özellikle üst katında bulunan salıncak koltuklarıyla meşhur. Atölyelerin, sanatçı konuşmalarının da yapıldığı bir toplanma yeri olan Fil Books, ders çalışmak isteyenlerin de gidebileceği güzel mekanlardan. Hemen bir not düşelim. Fil Books pazartesi günleri kapalı oluyor.

* Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Ali Paşa Değirmeni Sok. No:1/1 Karaköy

5- Türk-Alman Kitabevi

Pek çok alanda Almanca, Türkçe ve İngilizce kitapların yer aldığı Türk-Alman Kitabevi 1955'ten beri varlığını sürdürmekte. 60 küsur yıllık geçmişine rağmen canlı kalabilmiş bu mekanda ders çalışırken dilediğiniz kahveyi de yudumlayabilirsiniz. Klasik ve şık atmosfere sahip kitabevi görülmeye değer. 

* Adres: İstiklal Cad. No:237 Beyoğlu

6- Tasarım Bookshop & Cafe 

Öncelikli olarak isminden de anlaşılacağı gibi mimarlık, tasarım, moda ve sanat konularından ağırlıklı kitapları bulunduran bir kafe burası. Sessiz ve sakin çalışma ortamı arayanlara vazgeçilemeyecek bir alternatif Tasarım Bookshop&Cafe. 

* Adres: Osmanağa Mah. Bahariye Cad. Nevzemin Sok. No:6/A Kadıköy

7- Akademi 1971

Oturduğunuz bir kafede raftan kitap alıyorsunuz ve yazarı karşınızda oturuyor. Bir düşünsenize. İşte o kafe Akademi 1971. İmza günleri ve söyleşilerin olduğu mekanda sık sık film gösterimleri ve atölye çalışmaları düzenlenmekte. Ayrıca ders çalışmak isterseniz de istediğiniz köşeyi kapmalık.

* Adres: Caferağa Mah. Sakız Sok. No:12, Kadıköy

8- Cherry Bean Coffees

Burayı diğerlerinden ayıran bir özelliği,  bir paylaşım kütüphanesinin olması.  İlk şubesi Galata'da açılmış olsa da, Moda şubesi listemize girmeye hak kazanıyor. Sanat dolu bir mekan olan Cherry Bean Coffees'de saatlerce ders çalışabilirsiniz.

* Adres: Caferağa Mah. Moda Cad. No:122 Kadıköy

Hazırlık öğrencilerinin en çok vakit geçirdiği 7 mekan Taşkışla'da silah sesleri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor