Öğrencilere sosyal ve kültürel etkinlikler için ücretsiz bir alternatif: Akademi Beyoğlu
2024 Türkiyesi'nde İstanbul'da bir öğrenci olmak maddi anlamda başlı başına büyük bir yükken sosyal ve kültürel etkinlikler pek çok öğrenci için bir lüks haline gelmiş durumda. Bu noktada bizlerin yardımına Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı "Akademi" konseptli gençlik merkezleri yetişiyor. Bu haberimizde size "Akademi Beyoğlu"nu tanıtıyoruz.
Akademi Beyoğlu nedir?
Akademi Beyoğlu 18-29 yaşları arasındaki kişilere dil,müzik ve sanat gibi alanlarda çeşitli eğitimler, çeşitli enstrümanlara erişim, özel sinema ve toplantı salonları, gönüllülük eylemleri, kütüphane, çekim stüdyosu ve daha çeşitli imkanlara ücretsiz erişim sağlayan bir gençlik merkezi. Yedi kattan oluşan bu bina İstanbul'daki on yedi gençlik merkezinden biri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı. Bize bu imkanları ücretsiz sağlayan bu gençlik merkezinin ana kriteri öğrenciler ve kurum arasında bir güven oluşması. Bunun yanında ziyaretiniz öncesi erişmek istediğiniz imkanların müsait olup olmadığını arayarak sormanız önemli bir nokta.
Giriş Katı - Kitap Kafe
Binaya giriş yaptığımız zaman sağımızda bizi Kitap Kafe adındaki kütüphane/sosyallik alanı karşılıyor. Burası binadaki gençlerin ana sosyallik merkezi. Burada kütüphanedeki kitaplara erişebilir, piyano veya kendi enstrümanınızı çalabilir, ücretsiz kahve ve çay içebilir, insanlarla tanışabilir ve doğum günü gibi organizasyonlar bile düzenleyebilirsiniz.
-1. Kat - Cep Sineması ve Enstrüman Kütüphanesi
-1. kata indiğimizde önce bizi 25 kişilik bir sinema salonu karşılıyor. Bu sinema salonunu önceden randevu alarak okul kulübünüzle veya arkadaşlarınızla kullanabilirsiniz. Talep ederseniz mısır bile patlatmanıza yardımcı olunabiliyor. Cep sinemasından ilerleyince ise bizi bir enstrüman kütüphanesi karşılıyor. Burada piyano, klasik ve elektro gitar, bateri ve çeşitli geleneksel enstrümanlara erişiminiz oluyor.
-2. Kat - Greenbox
-2. kat anlık olarak biraz tadilat altında olsa da hala randevu alarak Greenbox'a erişim sağlayabilirsiniz. Greenbox dediğimiz yer ise içinde yeşil ekran ve profesyonel ışıklandırmalar bulunan bir çekim stüdyosu. Burada kamera ve mikrofon bulunmuyor, o yüzden çekim yapmaya karar verirseniz kendi ekipmanlarınızı getirmeniz gerekecektir.
1. Kat - YTB
1. Katta akademiden ayrı bir kuruluş olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Bakanlığı bulunuyor. Bu yüzden 1. kat akademinin kullanımında değil.
2. Kat - Mavi Oda ve Aynalı Oda
2. kat ve sonrasında genel olarak eğitimlerin verildiği derslikler bulunuyor. Özellikle bu katta ise 4 adet piyano bulunduran "Aynalı Oda" ve sanat atölyesi olarak kullanılan "Mavi Oda" bulunuyor. Mavi Oda'da ebru, hat, kaligrafi, kara kalem ve sulu boya eğitimleri veriliyor. Bunlara ek olarak aynı zamanda güzel sanatlara hazırlık kursları da açılıyor. Aynalı Oda ve -1. kattaki Enstrüman Kütüphanesi'nde ise bağlama, gitar, piyano, keman, kanun ve ney gibi enstrümanların dersleri veriliyor.
3. Kat - Dil Derslikleri
Bu katta dil eğitimlerinin verildiği derslikler bulunuyor. Bu dil eğitimlerinin kontenjanları belirli bir sayıda oluyor ve kısa bir zamanda tükeniyorlar. Dil eğitimine girmek isterseniz instagram adreslerinden takip edebilirsiniz. Bu eğitimlerde İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça, İspanyolca, Osmanlıca, Farsça, Korece ve İbranice bulunuyor.
4. Kat
Bu katta binanın yönetimi üstlenen kişilerin odası ve ek derslikler bulunuyor.
5. Kat - Toplantı Salonu
Bu katta 150 kişiye kadar destekleyen bir toplantı salonu bulunuyor. Bu salonu rezervasyon yaparak kulüp faaliyetleri, organizasyonlar ve sunumlar, büyük çaplı sinemalar için kullanabilirsiniz.
Ek Faaliyetler
Akademi Beyoğlu saydıklarımıza ek olarak ayların özel günleriyle alakalı olacak bir şekilde etkinlikler düzenliyor. Hem bu etkinliklerde hem de gönüllülük timlerinde gönüllü olarak görev alabiliyorsunuz. Buna ek olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ek bir uygulaması var. Teknofest yarışmalarına bu gençlik merkezlerinden başvuru yapan takımlar devletten ek bir hibe alabiliyor.