Özlem
Son 180 günde 0 haber

Öğrencilerin İTÜ'ye notu A+

İTÜ; bu yıl 2.si açıklanan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına göre A+ not aldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cemil Yücel ve Prof. Dr. Engin Karadağ tarafından; Türkiye'de lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, üniversitelerin öğrenci merkezli üniversiteler olma yolunda ilerlemelerine katkı sağlama amacıyla hazırlanan TÜMA raporunun ilki geçtiğimiz sene yayınlanmıştı.

A+ not alan 22 üniversite var

Bu seneki rapor için 108 devlet 56 vakıf üniversitesi olmak üzere toplamda 164 üniversitedeki 13.694 öğrenciyle yüz yüze görüşüldü. Çıkan sonuçlara göre İTÜ, bu sene A+ not alan 22 üniversite arasında. Bu 22 üniversiteden 11 tanesi devlet üniversitesi iken geri kalan 11 üniversite de özel üniversite.

Rapora göre rakiplerimizden Sabancı, Koç ve Boğaziçi üniversitelerinin öğrencilerinden aldıkları not A+ iken; öğrencilerinin ODTÜ'ye notu ise A oldu.

 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması nasıl yapılıyor?

TÜMA raporları, üniversitelerdeki lisans öğrencileri ile yüz yüze görüşülerek hazırlanıyor. Üniversitelerin eğitim ve öğretim kalitesi, yerleşkelerdeki yaşamın doyuruculuğu, öğrencilere sağlanan akademik destek ve ilgi, yönetim ve işleyiş, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği, öğrencilere sunulan kişisel gelişim ve kariyer imkanları şeklinde öğrencilere sorulan sorular 6 ana başlıkta toplanıyor. Sonuçlara göre üniversitelerin aldığı notlar A+, A, B, C, D ve FF şeklinde sıralanıyor.

Öğrencilerden İTÜ Rektörü'ne büyük tepki: Aptal değiliz Diplomalar gecikmeli olarak teslim edilecek

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi