İlklerin öncüsü Pars Roket Grubu

PARS Roket Grubu, 2012 yılının Mayıs ayında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan’ın danışmanlığında, şu anda 29 kişilik kadrosuyla çalışmalarını sürdürmekte olan PARS Roket Grubu tamamen özgün tasarımlarıyla  yerli üretim alt sistemlerini kendileri üreterek tüm montaj çalışmalarını ve testleri yine kendileri tarafından yürütülmektedir.

Ülkemizde bir ilk

Çalışma alanları; roket aviyoniği, yapısal, hibrit roket motorları, katı yakıtlı roket motorları, test sistemleri şeklinde sıralanabilir. Tamamen Lisans öğrencilerinden oluşan proje ekibi uzay teknolojileri alanında gösterdiği bu girişimcilik dikkate alındığında ülkemizde bir ilk niteliği taşımaktadır.

Grup üyeleri roket teknolojilerinde teorik ve uygulamalı çalışmalar yapmaktadır. Grup geçtiğimiz yıllarda ülkemiz için birçok ilkleri ve yenilikleri gerçekleştirmiştir.

Öğrenci tasarımı ve üretimi ilk katı yakıtı roket motoru kovanı, roketçilik seviye iki sertifikası, ülkemizdeki ilk yüksek irtifa roketleri atışları başarılarının bir kısmıdır.

Aynı zamanda 2014 Haziran ayında ABD'nin Utah eyaletinde düzenlenen Uluslararası Roket Mühendisliği Yarışmasına (IREC) ülkemizden gelişmiş roketler kategorisinde katılım gösteren ilk Türk takımı olmuştur. PARS, 2015 yılında  NASA sponsorluğunda Experimental Sounding Rocket Association tarafından düzenlenmekte olan yarışmada okulumu ve ülkemizi temsil ettiler.

Yarışmalarda elde ettiği tecrübelere yenilerini ekleyerek devam eden PARS Roket Grubu Türkiye’de bir ilke imza atarak kendisi tarafından özgün olarak tasarlanıp üretilen ve ilk ateşlemeleri gerçekleştirilmiş olan Hibrit Roket Motoru ile yarışmaya katılarak ülkemizi başarıyla temsil etmeyi istemektedir. Ekip üyeleri bu yarışmada edinilen deneyimlerle ülkemizin stratejik hedeflerinin gerçekleştirilmesinde görev almaya hazır olarak mezun olacaklardır. PARS, başarısının teminatı olarak geçmiş başarılarını göstermektedir.

PARS Roket Grubu kendi imkanlarıyla Türkiye’nin ilk hibrit roket motor ateşlemesini 2015 Mayıs ayında gerçekleştirmiştir. PARS Roket Grubu, böylesine önemli bir ArGe çalışmasında Türkiye'de öncü olabilmek için çalışmaktadır.

Destekleriniz onlar için çok önemli

Sponsorları ve sponsor olacak şirketler, sosyal medyadaki takipçi sayılarına son derece önem veriyor. Dolayısıyla bir beğeniniz ya da takip etmeniz onlar için büyük bir destek anlamına geliyor. PARS Roket Grubunun çalışmalarını takip etmek ve onlara destek olmak için;

https://www.facebook.com/PARSROKET

https://twitter.com/PARSroketproje

https://www.instagram.com/parsroket/

 PARS Roket Grubu Onedio’daki tanıtımı için tıklayınız.

İTÜ'lü girişimcilerden geleceğe dokunan sosyal medya uygulaması AVM artık Arı Mola

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi