Erol Parlak'a Cumhurbaşkanlığından ödül

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açıklandı. Değerlendirme Kurulu'nun önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla 2016 yılı ödülleri Mustafa KUTLU, Prof. Dr. Kemal Haşim KARPAT, Feridun Özgeren, Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver, Şener Şen ve İTÜ'lü Prof. Dr. Erol Parlak'a verildi.

Ödül; hizmet ve eserleri ile Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, ülkemizin kültür ve sanatının yücelmesi için çalışan, özgün eserleri veya hizmetleri ile üstün kabiliyet gösteren Türk vatandaşları veya yabancı uyruklu kişi veya kurumlara Cumhurbaşkanlığı tarafından verilmektedir.

Mustafa Kutlu'ya yabancılaşmaya karşı tarihimizi ve öz değerlerimizi savunduğu için, Prof. Dr. Kemal Haşim KARPAT'a tarih yazımı ve sosyal analizde çağır açtığı için, Feridun ÖZGÖREN'E eski ve köklü sanatlarımızı erbabı olarak yaşattığı için, Ord. Prof. Dr Süheyl ÜNVER'e Türk kültürüne sönmeyen inanç ve azimle eserler verdiği için, Şener ŞEN'e küçük rolün olmadığını gösterdiği için ve Prof. Dr. Erol PARLAK'a Anadolu'nun kültürel zenginliğini ve ruhunu aktardığı için ödül verilmesi layık görüldü.

Anadolu'nun kültürel zenginliğini ve ruhunu aktaran Prof. Dr. Erol Parlak

Üniversitemizin Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Temel Bilimler Bölümü, Ses Eğitimi Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Erol PARLAK; Şelpe tekniğini sistemleştirerek el ile bağlama çalma geleneğini modern dönemde temsil etmektedir.

Çalma teknikleriyle Anadolu'nun kültürel zenginliğini, ruhunu dünyaya aktarmış; özden ve gelenekten kopmadan, yeni açılımlarla müzik sanatının sınırlarını keşfetmeyi sürdürmüş; icrası yanında Türk müziği literatürüne akademik boyutta da güçlü katkılar sunmuş ve Neşet Ertaş'ın eseri olan "Garip Bülbül" ün en kapsamlı çalışmasını ortaya koymuştur.

IGEM'de büyük başarı: Bronz madalya İTÜ'nün 7. yılımıza yeni adımızla merhaba diyoruz

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi