Rektörden Budist Tapınağına cevap

İTÜ24 olarak geçtiğimiz günlerde Rektör Mehmet KARACA ile yaptığımız röportajda KARACA "Sadece cami de değil; isterlerse sinagog da açarız. Yeter ki talep gelsin." demişti.

Bu açıklamadan sonra İTÜ'de cami yapılmasına tepki olarak Change.org'da başlatılan "İTÜ'ye Budist Tapınağı istiyoruz!" kampanyası İTÜ gündeminden sonra ülke gündemine de bomba gibi düştü.Şu anda 15000'e yakın kişinin desteklediği kampanya birçok haber sitesinde yayınlandı.

Ülke çapında destek bulan kampanyadan sonra Rektör Mehmet KARACA, mail yolu ile Vatan Gazetesi'ne yaptığı açıklamada “Talep edilen tüm inançların yaşanabilmesine olanak tanıyacak bir merkez olmasını planlıyoruz. Temel bakış açımız “hoşgörü, tolerans ve birlikte yaşama” kültürünü sağlamak. İTÜ’ye cami talebi uzun yıllardır vardı. Biz de sadece müslümanların değil tüm inançların kendine yer bulacağı bir proje düşünüyoruz. Bu yüzden ‘merkez’ ifadesini kullanıyoruz. Değerlendirmeler devam ediyor. Bu proje için İTÜ’nün öz kaynaklarını kullanmayacağız. Talep edenlerin bağışlarıyla yapılacak. Öğrencilerimiz başka taleplerle bize gelirlerse her zaman diyaloğa açığız.” şeklindeki düşüncelerini açıkladı.

Kaynak: Vatan Gazetesi 

Rektör Mehmet KARACA, 27 Mart'ta "İTÜ'ye Budist Tapınağı istiyoruz!" kampanyası devam ederken "The Rolling Stones'dan "You can't always get what you want": https://www.youtube.com/watch?v=7S94ohyErSw …" şeklinde kendi resmi twitter hesabından tweet atmıştı.

İTÜ24 Kampüs Röportajları İTÜ'ye 'Bisiklet Evi'

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi