Sıfırdan başladılar sonsuzda duracaklar

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulmuş olan Lagari Thrust roket takımı, ülkemizde henüz kabuğunu çatlatan roketçiliğe gerek teknik gerekse sosyal manada katkı katmayı amaçlayan ve havacılık-uzay alanındaki teorik mühendislik bilgisini yapacağı roketler sayesinde pratiğe dökme kabiliyetini kendinde gören Uçak, Uzay, Meteoroloji ve Endüstri Mühendisliği bölümü lisans öğrencileri tarafından kurulmuştur.

Lagari ismini 4. Murat döneminde yedi kollu bir fişek icat ederek bu düzenekle beraber uçuş yapan ilk insan olan Lagâri Hasan Çelebi'den alan takımın danışmanlığını Yrd.Doç.Dr. Kemal Bulent Yuceil yürütmektedir.

Takımın temel odak nokası görevine göre değişen roketlerin alt sistemlerinin tasarımını, testlerini ve montajını sahip olduğu teknik birikim ve sürekli yeniliğe açık yapısıyla optimum seviyede gerçekleştirmektir.

Dışa bağımlılığı sadece lokal manada değil ayrıca global manada minimize etmeyi kendi lugatında başarının sırrı olarak adlandıran Lagari Thrust, uluslararası camiada hatrı sayılır birtakım yarışmalara katılmayı değil, bu yarışmalarda ‘en iyi’ olmayı hedeflemektedir. Buna istinaden Lagari Thrust 2016 yılında Amerika Birleşik Deletleri’nin Utah eyaletinde düzenlenecek olan Dünya’nın en büyük üniversitelerarası roket mühendisliği yarışmasına kendi el yapımı katı yakıtlı motoruyla katılarak başta İTÜ’yü sonrasında ülkemizi temsil edeceklerdir.

Lagari Thrust’a bu serüvende destek olmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlar sosyal medyadaki popülerliğe oldukça önem vermekte. Sizler de aşağıda belirtilen adreslerden sayfalarını beğenebilir ve çalışmalarını takip edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/lagarithrust/?fref=ts 

https://twitter.com/LagariThrust

https://www.instagram.com/lagarithrust/

Arı Mola'dan sevindirici haber İTÜ'nün yeni spor platfomu: BeeSportive

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor