Zekican
Son 180 günde 0 haber

Teknofest'e İTÜ damgası

20-23 Eylül tarihleri arasında ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen Teknofest İstanbul Uzay Havacılık Ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmalarında İTÜ'lüler  İnsansız Hava Araçları, Model Uydu ve İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmaları'nda çeşitli dereceler elde ederek festivale damga vuranlardan biri olmayı başardı. 

Yüzlerce takım arasından sıyrıldılar

Festival kapsamında düzenlenen 14 farklı teknoloji yarışmasına dünya çapında 5000'in üzerinde takımın katılırken yalnızca 750 takım finallere kalmayı başardı. 4 gün süren yarışların sonunda ise İTÜ takımlarından dereceler geldi.

İnsansız Hava Araçları Kategorisinde; VİST (Vefa İnsansız Sistemler Takımı) Sürü İHA kategorisinde birinci olurken İTÜ Agile Robotics, Savaşan İHA Döner Kanat kategorisinde Mansiyon ödülünü almayı başardı.

İTÜ'nün başarılı Model Uydu takımı Apis ARGE ise TÜBİTAK İHA yarışmasını altıncı, Türksat Model Uydu Yarışmasını da yedinci olarak tamamlarken, ROTA Takımı iste TÜBİTAK İHA yarışmasını dördüncülükle tamamlamıştır.

Mehmet Tuğrul Birtek ve Berke Erbaş'ın İTÜ MEMS adlı kanser ön tanısı konulu projesi  ise İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık kategorisinde ikincilik getirdi.

İTÜ standında ödüllü projeler tanıtıldı

Yarışmalar haricinde festival boyunca  İTÜ standında İTÜNOM Otonom Hava Araçları, İTÜ Hedef, İTÜ ROVER, İTÜ ROV ve İTÜ- Apis AR-GE Takımları ödüllü projelerini tanıttı.

Teknofest nedir?

Bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, başta öğrenciler olmak üzere teknolojiye meraklı herkesten büyük ilgi topladı. 5000'den fazla takımın katıldığı festivalde 750 takım finallere kalmayhı başardı.

Günlük ortalama 137 bin ziyaretçi sayısıyla, dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olmayı başaran Teknofest'in 2019'da Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilmesi ve 6 gün sürmesi planlanıyor.

İTÜ dünya üniversiteleri sıralamasında yerinde saydı İTÜ'de 'Sigarasız Alan' sınırı uygulanmaya başlandı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi