Telekomünikasyon Sektörü Liderleri İTÜ’de Buluştu

Telekomünikasyon Sektörü liderleri İTÜ’de buluştu!

İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından her sene düzenlenen, üniversite öğrencilerine iş dünyasındaki sektörleri ve firmaları tanıtmayı amaçlayan 20.İTÜ Sektör Günleri’nde bu sene Telekomünikasyon Sektörü’nü yönlendiren firmalar ağırlandı.

21 yıllık geçmişiyle İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü sektörün önde gelen firmalarını farklı iller ve okullardan 750’nin üzerinde katılımcı ile buluşturdu. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’dan üst düzey yöneticilerin ağırlandığı organizasyon, fuaye alanındaki yiyecek içecek ikramları yanı sıra katılımcıların vakit geçirebileceği çeşitli playstation oyunları  ve eğitim standları ile de hem firmalar hem de katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Günün ilk oturumda Türk Telekom Türkiye Kurumsal Pazar Yönetim Direktörü Aykut Erdinç konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasına Türk Telekom’un sektördeki konumundan bahsederek başlayan Erdinç, telekom şirketi olarak altyapı çalışmalarına yaptıkları yatırımları aktardı. Konuşmasında sık sık inavoasyonun önemini vurgulayan Erdinç; birden fazla disiplinde yetkin mühendislere olan ihtiyacın çok büyük olduğunun da altını önemle çizdi.

Aykut Erdinç’in sunumunun ardından Turkcell AR-GE Yöneticisi Verda Emiroğlu katılımcılarla buluştu. Kendisi de İTÜ Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduğunu belirten Emiroğlu, iyi yetilmiş mühendislerin AR-GE alanında istihdam edilmesinin Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğunu vurguladı. Dijital çağda “Big Data”nın, üzerine en çok çalışma yapılan alan olduğunu anlatan Emiroğlu çok iyi matematik, istatistik bilgisi ve aynı zamanda yönetme kabiliyeterine sahip mühendislerin “Data” alanında çok ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Turkcell oturumunun ardından Vodafone Enerji Sistemleri ve Teknoloji Merkezleri Kıdemli Müdürü Onur Kutlu sunumuna başladı. Kutlu, Vodafone Türkiye olarak internet hızına yönelik altyapı çalışmaları için dünya çapında projeler hayata geçirdiklerini anlattı. Teknolojinin kısa zamanda katettiği yolu gözler önüne seren Kutlu, yakın gelecekte bizi nasıl bir dünyanın beklediğini aktardı.

Günün son oturumu BilgeAdam Pazarlama Müdür Yardımcısı Özkan Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti. Kişisel gelişim odaklı geçen eğitim oturumunda Yılmaz, CV hazırlama ve mülakat taktikleri konusunda doğru bilinen yanlışları aktardı, öğrencilere spesifik önerilerde bulundu. Akademik başarıların yanında sosyal alandaki başarıların da CV’de vurgulanması gerektiğini aktaran Yılmaz, “ Mülakatlarda katıldığınız organizasyonlardan, hobilerinizden, arkadaşlık ilişkilerinizden bahsedin. Göreceksiniz, çoğu zaman sosyal başarılarınız işverenleri  not ortalamınızdan daha çok etkileyecek.” Diye ekledi. Zaman zaman katılımcıları sahneye davet ederek sosyal deneyler yapan Özkan Yılmaz, interaktif ve renkli sunumuyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.Katılımcıların yoğun ilgisi sonucu uzun bir soru cevap bölümünün ardından son oturum ve 19. İTÜ Sektör Günleri sona ermiş oldu.

20. İTÜ Sektör Günleri “Telekomünikasyon Sektörü”  öğrenciler ve şirket yetkililerine farklı okullardan ve bölümlerden kişilerle tanışma, profesyonel ilişkiler kurma fırsatı sağlaması ile oldukça beğenildi. Gün sonunda tüm katılımcılardan alınan olumlu geri dönüşler ışığında İTÜ EMK’nın önümüzdeki dönemlerde yapacağı organizasyonların büyük talep göreceği ve sektörün önde gelen firmalarından üst düzey konuşmacılar ile beklenenin üstünde katılımlarla gerçekleşeceği öngörülüyor.

Ayrıntılı bilgi için:

www.ituemk.org

www.twitter.com/ituemk

www.facebook.com/ituemk

www.youtube.com/ituemkulubu

 

 

75. Yıl Yemekhanesinde Olay Çıktı Üniversite Öğrencileri Arası Pazarlama ve Reklamcılık Yarışması

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi