Özlem
Son 180 günde 0 haber

Uluslararası İHA Yarışmasında İTÜ başarısı

Bu sene ikincisi düzenlenen TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması'da İTÜ'den BeeRobotics ve Rota takımları kendi kategorilerinde birinci oldu.

13-16 Temmuz tarihleri arasında Ankara TAİ yerleşkesinde gerçekleşen yarışmada "Döner Kanatlar" ve "Sabit Kanatlar" olmak üzere 2 kategori bulunuyor. Yarışmaya katılmaya hak kazanan takımlar ilk olarak "Kavramsal Tasarım Raporu" aşamasından, ikinci olarak da "Detaylı Tasarım Raporu" aşamasından geçerek  otonom uçuş ve görüntü-işleme kabiliyetleri için yarışıyorlar.

Detaylı Tasarım Raporu'nda İTÜ farkı

Yarışmada döner kanatlar kategorisinde İTÜ'yü sadece BeeRobotics ekibi temsil ederken, sabit kanatlar kategorisinde Rota, Saka ve Mimar ve Mühendisler Grubu ekipleri İTÜ adına yarıştı. Detaylı Tasarım Raporu aşamasında döner kanatlar kategorisnde BeeRobotics ekibi 1. olurken, sabit kanatlar kategorisinde Rota ekibi 1. oldu.

Sivil kullanıma yönelik İHA'ların otonom olarak insan kontrolü olmadan yangın, kaza, arama kurtarma gibi acil durumlarda  insanlara yardım edecek şekilde geliştirilebileceğini ortaya koymak amacıyla düzenlenen yarışmada BeeRobotics ekibi döner kanatlar kategorisinde 6. olurken, genelde 8. olarak yarışmayı tamamladı.

- BeeRobotics ekibi kupayı kaldırırken

Yemekhane ücretlerine zam Öğrencilerden İTÜ Rektörü'ne büyük tepki: Aptal değiliz

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor