Öykü
Son 180 günde 0 haber

Üniversitene hoşgeldin yeni İTÜ'lü! İşte kayıt için bilmen gerekenler

2019 YKS sonuçlarıyla birlikte aramıza hoşgeldin taze İTÜ'lü! :) Çok çalıştın, çok yoruldun. Belki yıllardır hayalindi "İTÜ'lü olmak", belki de ikinci tercihindi İTÜ. Nasıl olursa olsun, artık İTÜ'lüsün ve 246 yıllık koca bir ailenin parçasısın. :) "E tamam İTÜ'lü olduk da bunun kaydı maydı nasıl olcak ya oooofff!" dediğini duyar gibiyiz. Sen "Taze İTÜ'lü" olmanın keyfini doya doya çıkar diye kayıt döneminde ihtiyacın olacak bilgileri ve yapman gerekenleri senin için derledik. :)

Nasıl kayıt yaptıracağım?

2019 YKS sonuçlarıyla İTÜ lisans programlarına yerleşen öğrencilerin kayıtları yerleştikleri programa göre değişiyor. Aşağıdaki programlardan birine yerleşen öğrencilerin kayıtlarını 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında E-devlet'ten online olarak yaptırması gerekiyor.

E-devlet'ten Online kayıt yaptırması gereken bölümler;

Kayıt işleminin tamamlanması için elektronik kayıt tamamlanmalı ve kaydın olduğunu gösteren barkotlu çıktı alınmalıdır. Kaydını tamamlayan öğrencilerin bölümleri için istenen evrakları 3-4-5 Eylül tarihlerinde  İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne teslim etmesi gerekiyor. Bölümlerin evrak teslimi için belirlenen gün ve saatlerine ulaşmak için tıklayınız.  

Teslim edilmesi istenen evraklar;

1. E-devletten kayıt yapıldığını gösterir barkotlu belge (E-devletten alınacaktır.)

2. Adayın Mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya aslını ibraz etmek şartı ile fotokopisi

3. 4 adet 4.5 x 6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar son altı ayda çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

Eğer aşağıdaki bölümlerden birine yerleştiyseniz kaydınızı 19-23 Ağustos tarihleri arasında bölümünüz için belirtilen gün ve saatlerde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gelerek yaptırmanız gerekiyor.

Kayıt için Öğrenci İşleri'ne getirmeniz gereken evraklar;

1. Adayın Mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya aslını ibraz etmek şartı ile fotokopisi

2. 4 adet 4.5 x 6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf (fotoğraflar son altı ayda çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

3. Öğrenim ücretinin ödendiğine dair dekont (UOLP-Uluslararası Ortak Lisans Programları Öğrencileri İçindir. Vakıf Bankası şubelerine öğrenci numarası ile yatırılacaktır. Liste için tıklayınız.)

4. Denizcilik Fakültesinin programlarına kayıt olacak öğrenciler için Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi

**İTÜ-KKTC programlarından birine yerlştiyseniz getirmeniz gereken belgeleri öğrenmek için tıklayınız. 

Kayıt ücreti var mı?

2012 yılından itibaren harç ücretleri kaldırılmış olup UOLP programları dışında kayıtta herhangi bir ücret alınmayacaktır.

**UOLP programları öğrenim ücretlerini öğrenmek için tıklayınız. 

Evrak teslimi veya kayıt için İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'ne nasıl geleceğim?

NOT: İstanbul içindeki toplu taşımlarda İstanbulkart (akbil) kullanılmaktadır. Akbili olmayanlar toplu taşımalar için 5TL ücretindeki tek kullanımlık biletleri veya jetonları kullanabilirler. İsterseniz toplu taşımalara binmeden önce görebileceğiniz “Biletmatik”lerden 10 TL’ye içinde 4 TL yüklü İstanbul Kart alabilir ve daha sonra bu karta para yükleyerek daha uzun vadeli kullanabilirsiniz. İstanbul dışından gelenlerin metroları tercih etmeleri daha kullanışlı olacaktır.

NOT: Taksi ile İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ne gelecek olanlar takside gitmek istediği yer için “İTÜ Maslak Kampüsü” demelidir. İTÜ Ayazağa derseniz yanlışlıkla farklı yerlere gidebilirsiniz. Daha önce başımıza gelmiş olduğu için böyle bir durum yaşamanızı istemeyiz :)

Süleyman Demirel Kültür Merkezi

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

**İstanbul Havalimanı'ndan Ulaşım:  İST-5 numaralı HAVAİST veya İETT otobüsleriyle 18 TL ödeyerek 4. Levent'e gelebilirsiniz. 4. Levent'te indikten sonra M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattına aktarma yapıp İTÜ Ayazağa durağında inerek yerleşkemize ulaşabilirsiniz.

**Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ulaşım: E3 kodlu İETT otobüsü ile 4.Levent'e gidebilir, ardından metro(M2) ile İTÜ-Ayazağa durağında inip yerleşkemize ulaşabilirsiniz.

Ayrıca HAVABÜS ile 18 TL ödeyerek Taksim'e gelebilirsiniz. Taksim'de indikten sonra M2 Yenikapı-Hacıosman Metro hattına geçip İTÜ-Ayazağa durağında inmelisiniz. 

**Otobüs ile ulaşım: Tercih ettiğiniz otobüs firmasının Maslak servisi var ise onu kullanabilirsiniz. Maslak servisi yok ise Taksim servisi sorabilirsiniz. Servis ile Taksim'e geldikten sonra M2 metro hattını kullanarak İTÜ Ayazağa durağında inebilirsiniz.

Esenler Otogarda inip M1 metro hattına binip Yenikapı’da inebilir, ardından M2 metro hattına aktarma yaparak İTÜ Ayazağa durağında inebilirsiniz. Ya da Esenler Otogardan 83O otobüsü ile Taksime gelebilir ve M2 metro hattı ile Taksim - İTÜ Ayazağa şeklinde bir güzergah izleyebilirsiniz. Ama raylı taşıt kullanmanız trafik açısından avantaj sağlayacaktır.

İngilizce Yeterlilik Sınavı'na (Proficiency) girmeli miyim?

Hazırlık okumak istiyorsan hazırlık boyunca okuyacağın sınıf kurunu belirlemek için 10 Eylül 2019 saat 10:00'da İTÜ Maçka Yabancı Diller Okulu'nda yapılacak olan "Düzey Belirleme Sınavı"na girmen gerekiyor. Söz konusu sınav için herhangi bir kayıt yapılmayacak olup, sınav sabahı sınav yerinizi İTÜ Maçka Yabancı Diller Okulu'ndan öğrenebilirsiniz. E-kayıt yapan öğrencilerin bu sınava girmek için kayıtları otomatik olarak yapılacaktır. Sınav tarihi ve saati için ydy.itu.edu.tr adresini takip edebilirsin.

Eğer hazırlığı geçmek istiyorsan  "İngilizce Yeterlilik Sınavı" olan Proficiency'ye girmen ve yeterli puanı alman gerek. İngilizce Yeterlilik Sınavı kayıtlarını; 22-26 Ağustos tarihleri arasında evraklarını teslim etmek için okula geldiğinde YDY masalarından bilgi alabilir ve sınava kaydını yaptırabilirsin. Sınav kaydını online olarak yapmak istersen; http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/english_exam/ linkinden 8-26 Ağustos tarihleri arasında başvurunu yapman gerek.

Proficiency sınavının ilk aşaması 7 Eylül'de saat 10:00'da yapılacaktır. 2019 yılında kayıt yaptıran öğrenciler bu sınav için herhangi bir ücret ödemeyecektir. İlk aşamada başarılı olanlar 2. aşamaya geçmeye hak kazanırlar. Sınavın 2. aşaması ise 9 Eylül saat 10:00'da yapılacaktır.

**Son iki yıl içerisinde alınmış Toefl, PTE Academic, İTÜ Yeterlilik Sınavı belgelerinden birisine sahipseniz hazırlığı geçmek için onu saydırabilirsiniz. Evraklarınızı teslim ederken veya kayıt gününüzde masalardan konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

**UOLP öğrencileri detaylı bilgilere buradan veya kayıt günü YDY masalarından ulaşabilirler. 

Bizim sana tavsiyemiz İngilizce yeterlilik düzeyi belirleme sınavına girmen. İngilizce yeterlilik düzeyi belirleme sınavına girdikten sonra istersen hazırlığı geçme sınavı olan Proficiency sınavına girebilirsin. Proficiency sınavında geçmek için yeterli notu alamazsan İngilizce yeterlilik düzeyi sınavında kazanmış olduğun kurdan hazırlık okumaya başlayacaksın. Eğer yeterlilik düzeyi belirleme sınavına girmemişsen direkt en son kurdan hazırlığa başlayacaksın.

Dil yeterlilik koşullarını sağlayamayıp hazırlık programına devam edecek öğrencilerimiz 10 Eylül saat 10.00'da Maçka Kampüsü ek binada yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavı'na gireceklerdir.

Kayıt sürecinde okul içinde nerede yemek yiyebilirim?

Maslak Kampüsü’nde Fanfan, Selfiş (Sütiş), Jr. Bee, Aslı Börek Cafe, Simit Evi, Küçük Ev, Chip Cafe, Vadi Cafe ve Espresso Lab gibi çeşitli yemek seçenekleri ve birçok kafe bulunmakta. Gün içinde açık olan bu kafelerden birinde karnını doyurabilirsin :)

Nerede konaklayacağım?

Seni ve aileni en çok düşündüren şeylerden biri de konaklama. İTÜ eğitim öğretimin yanı sıra öğrencilerine kampüslerde konaklama imkanları da sağlamaktadır. Kız ve erkek öğrencilerin rahatça konaklayabilmesi için kız yurtları ve erkek yurtları olarak ayrılan İTÜ yurtlarında 7-24 sıcak su ve İTÜ interneti (İstanbul'un en hızlı interneti) mevcuttur. Yurtların çoğu en büyük yerleşkemiz de olan İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde yer alırken, İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü'nde 1 adet kız yurdu ve 1 adet erkek yurdu bulunmaktadır. Ayazağa yerleşkesinde yer alan yurtlar kız ve erkek yurtları olarak ayrılmıştır. Buradaki yurtlarda tek kişilik odalardan başlayarak 4 kişi kapasiteli odalara sahip yurtlar bulunmaktadır. Tuvalet, banyo ve mutfaklar genelde ortaklaşa kullanılırken bazı yurtlarımızda tuvalet ve banyolar odaların içerinde yer almaktadır.

İTÜ yurtlarına kaydını www.yurtkayit.itu.edu.tr adresi üzerinden 19 - 29 Ağustos 2019 tarihleri arasında online olarak yapman gerek. Online kayıt esnasında sabıka kaydı (e-devlet çıktısı olabilir), sağlık raporu ( Aile Hekiminden alınmış sağlık belgesi olabilir) ve  anne ve/veya babanın çalıştığı kurumdan personel veya maaş belgelerini sisteme yüklemen gerekecek. Başvuru sonuçları ise 2 Eylül'de açıklanacak.

Yurtlara yerleştirmedeki öncelik İstanbul dışından gelenler ve hazırlık öğrencileri veya İTÜ'deki ilk senesi olan öğrencilerdir. Yurtlar dışında yine İTÜ Maslak Kampüsü'nde Yılmaz Akdoruk Öğrenci Evi yer alır. Yılmaz Akdoruk Öğrenci Evi'nde İTÜ'ye derece ile girmiş öğrencilere de yer ayrılmıştır. Yurtları daha detaylı incelemek için tıklayınız: yurtburs.itu.edu.tr/yurt/yurtlarimiz

İTÜ'den burs alabilir miyim?

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı burs başvurularının tarihleri için www.yurtburs.itu.edu.tr sitesinden duyuruları takip edebilirsin.  

Başarı bursu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Sporcu bursu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Yemek bursu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

İhtiyaç bursu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

arı24 gönüllü öğrenci topluluğu olarak aramıza yeni katılan tüm yeni İTÜ'lülere, İTÜ hayatlarında başarılar diliyoruz. İTÜ'deki hayatı yakından takip etmek, merak ettiklerinizi sorabilmek için sosyal medyadan bize ulaşabilirsin. Ayrıca İTÜ'nün en aktif öğrenci Facebook grubu olan İTÜ Sosyal'e üye olarak yeni okulunuzu ve ortamını yakından takip edebilir, merak ettiklerinizi sizlerin yollarından geçmiş olan İTÜ'lülere sorabilirsiniz. 

Bizi takip etmeyi unutmayın :)

arı24 Facebook sayfası için tıklayınız.

arı24 Twitter sayfası tıklayınız.

arı24 Instagram hesabı için tıklayınız.

İTÜ Sosyal'e üye olmak için tıklayınız.

Türkiye Uzay Ajansı'na İTÜ'lü başkan İBB İTÜ'lülere emanet

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor