Ekoloji Kulübü

Kulüp Başkanı Aykut Efe, Doğu Berk Gümüş
İletişim ituekoloji@gmail.com

Bireyler değişir, dünya değişir. Dünyanın ekoloji aleyhine gelişimine dur demek için kulüp öncellikle doğaya olan yaklaşımı doğayı keşfederek değiştirir. Kulübün amacı doğaya hükmetmeden ona uyum sağlamaktır.

 Kulüp içi etkinlikler:

 1)Biyoçeşitlilik gezileri

 - 2014 Mayıs ayının son haftası boyunca İTÜ Gölet vadisinde “Gökdelenler Ardında Gizli Bahçe: İTÜ Gölet Vadisi” adıyla botanist, kuş gözlemcileri ve Atlas Dergisi ekibi eşliğinde geziler yapılmıştır. Çeşitli üniversitelerden katılım sağlanmış, geziler boyunca çekilen fotoğraflardan bir web arşivi oluşturulmuş ve bu arşiv İTÜ web kapak sayfasında uzun süre yayınlanmıştır.

- 2014 Eylül ayında TEMA Vakfı üyelerinin de katılımıyla botanist, ağaç uzmanları ve kuş gözlemcileri eşliğinde “Sen hiç canlı Ağaç müzesi gördün mü?” adıyla Atatürk Arboretum gezisi düzenlenmiştir. Özellikle ağaçlar hakkında detaylı bilgi edinilmiştir.

 Planlanan geziler:

- Yalova Karaca Arboretumu

- İTÜ Gölet Vadisi

 2)Seminerler

 - 2014 Aralık Slow Food Türkiye Temsilcileri Defne Koryürek ve Ayşenur Arslanoğlu eşliğinde tüketim alışkanlıkları hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.

- 2015 Şubat Dr. Murat Onuk eşliğinde “Doğayla Uyumlu Yaşam: Permakültür” adıyla doğayla uyumlu yaşama nasıl ulaşabileceğimizle ilgili faydalı bir söyleşi gerçekleştirilmiştir. Söyleşiye öğrenciler ve öğretim üyeleri katılmıştır.

 Planlanan seminerler:

- 10 Mart 2015 Burcu Meltem Arık Akyüz ile “Antroposen: İnsan Çağı” adıyla dünyamız adına “Hala umut var mı?” sorusunu irdelenmiştir.

 TEMA Vakfı işbirliği ile Gerçekleşen etkinlikler:

 1)Dünyayı Kurtaran Adım Projesi:

 “Dünyayı Kurtaran Adım” Projesi Adım Adım Vakfı sponsorluğunda gerçekleşen TEMA Vakfı’nın Genç TEMAlar için oluşturduğu bir projedir. 54 ilden, 69 üniversitedeki 142 üniversite öğrencisi çevre eğitim programına katılmıştır. Bu kapsamda okulumuzda 50 öğrenciye doğa eğitimi verilmiştir. Türkiye’de proje kapsamında Gençler edindikleri bilgileri 51 ilde 64 üniversitede 3146 gence daha aktarmışlardır. Şimdi bu gençler Kırklareli’den Ağrı’ya, Balıkesir’den Mardin’e kendi illerindeki çevre sorunlarına çözüm olabilmek için biyoçeşitliliğin korunması, ağaçlandırma, anız yakma, su ve kuraklık, iklim değişikliği, çevre kirliliği ve geri dönüşüm gibi konularda yerel projeler üretmekte ve uygulamaktadırlar.

Kulübün projesi: İstanbul’un sorunları çok büyük! Bu sebeple bu sorunların yarattığı en temel sonuca odaklanmak ve biyoçeşitlilik alanında diğer İstanbul Genç TEMA’larla birlikte İstanbul’un eski doğal güzelliklerini hatırlatmak amacıyla profesyonel videolar çekilmiştir. Videolarda İstanbul’un fundalıklarını, boğazını, ormanlarını konu alınırken kentleşme sorununa vurgu yapılmıştır. Bunun ardında #eskidenburalar etiketiyle sosyal medyada bir kampanya başlatılmış ve kampanya kapsamında sadece twitter üzerinden 10000 tweet aldık 1500 kişiye ulaşılmıştır.

2) Kocaeli Koordinasyon toplantısı katılımı

3)Yavru TEMA Şenliği katılımı

 Buğday Derneği ile gerçekleşecek Projeler:

- Kampüste ekim yapmak amacıyla Buğday Derneği’nden tohum alınacaktır. Projede Permakültür Kulübü ile ortak çalışılmaktadır.

Genel Aktiflik Sıralaması:
6 ay önce
12 ay önce
Kültür-Sanat Kulüpleri Aktiflik Sıralaması:
6 ay önce
12 ay önce
arı24 Aktiflik Puanı:
?
Bu puan, kulübün son 1 yıl içerisinde yaptığı etkinliklerin erişilebilen katılımcı sayılarına, paylaşılma oranlarına ve türlerine göre özel bir algoritma ile hesaplanmaktadır.