İTÜ Çekirdek

3 MİSLİ ile GAFA nereye biz oraya

Başlangıç Tarihi 06 Aralık 2016 18:20
Bitiş Tarihi 06 Aralık 2016 20:00
Konum İTÜ Çekirdek
Etkinlik Türü Seminer
Ayrıntılı Bilgi http://www.itucekirdek.com/tr/girisimcilik-seminerleri/3-misli-ile-gafa-nereye-biz-oraya
Giriş Bilgisi Ücretsiz

“3 MİSLİ” ile G.A.F.A. nereye biz oraya…

 

Tanım:

 

Bu seminer 1 yılda harmanlanmış ve konuşmacının yazmış olduğu 350.000 kelime makaleden süzülerek,10.394 kelime haline getirilip senaryosu yazılan, 97 saatlik stüdyo (green box – yeşil perde), 420 saatlik masaüstü kurgu ve montaj çalışması sonucunda oluşmuş 100 dakikalık (bitiş jeneriği dahil) (2 perde) bir gösterim filminden ibarettir. Gösterim filmi boyunca konuşmacı Umut Ünlü, sürekli videodaki “dijital olan Umut Ünlü” ile karşılıklı konuşma (interaksiyon) halinde olacaklardır. Dünya da oldukça ender örnekleri olan bu yeni nesil sunum yöntemi, normal bir PowerPoint sunumda 20 dakika taze tutulabilen seyirci dikkatini , 100 dakika boyunca taze tutabilmektedir.

 

Konu (içerik):

 

Oldukça eğlenceli, keyifli, zengin medya içerikli ve çarpıcı tespitlerle donanmış olan bu gösterim filminde Eticaret – Dijital Pazarlama –Sosyal Medya - İş Zekası ve İş Geliştirme hakkında, günümüzde olan uygulama yöntemleri, doğru yapılanlar, yanlış yapılanlar, yapılması/yapılmaması gerekenler ve sonuçlarına değinilmiş, tüm dünyadaki dev firmaların operasyonlarının yeni nesil eko sisteme göre nasıl basitleştirilip kabuk değiştirdiği ve departmanların yeniden nasıl yapılanması gerektiği ile ilgili metodun adına da “3 MİSLİ” denmiştir. “3M” “3İ” ve “3S” den oluşan ana maddelerin açılımı “3M - (Mühendis – Mimar – Müteahhit)” , “3İ – (İsteyene – İstediğini – İstediği kadar)” , “3S – (Seyyar Satıcı Sendromu)” dur… M’ler ,İ’ler ,S’ler birleşince işin nasıl “MİS” olduğunu ve başlarındaki 3 ile birlikte nasıl “3 MİSLİ” sonuç alındığına atıfta bulunulmuştur.

Ayrıca “Google – Apple – Facebook – AliExpress” (G.A.F.A.) gibi dünyanın en büyük firmalarının aslında 3 MİSLİ kuralını uygulayarak nasıl başarılı olduğuna da değinen bu gösterim filminde konu başlığı olarak da “G.A.F.A. nereye biz oraya” değişi ile konunun pekiştirilmesi ve keyifli hale getirilmesi hedeflenmiştir.

 

Öte yandan “3İ” nin aynı zaman da bir anlamı daha olduğu, o anlamında “İnsan – İnsan – İnsan” olgusu olduğu ve giderek dijitalleşen dünyada G.A.F.A. ‘nın daha fazla robotlaşmak yerine, aksine daha fazla insan gibi düşünmek için insanı daha iyi anlama çabasına değinilmiş, Büyük Data ile birlikte Büyük Zeka konusunun ve Cross Channel ve Cross Device konularının yeni yılın konuları olacağı vurgulanmıştır.

 

Amaç:

 

Globalde giderek ivme kazanan tüm bu konular hakkında , operasyonların tüm sinir uçlarının farkındalıklarına katkı sağlamak, “agile” yöntemler ile “Information Technologies” bakış açısını “Acceleration Technologies” bakış açısına çevirmeye katkıda bulunmak… Mühendis, mimar ve müteahhitler kimlerdir, kimler olmalıdır, farkındalığını oluşturmak. Departman yapılarındaki gelişimi ve yeni nesil bakış açısına olan uyumunu buna göre yeniden değerlendirmek. Kurum içi inovasyon dinamizmine katkıda bulunmak. Dünya devi şirketlerin müşterilerine bakış açısını kendi müşterilerimize yansıtabilmek.

 

Özetle: “İnsanlar kasa kuyruğundan nefret ederken, neden iPhone kuyruğunda isteyerek sabahlıyorlar” sorunsalına tüm birimlerimiz bazında çözüm aramak…

 

Hedef Kitle:

 

Firmaların “insan/son kullanıcı/müşteri” öğelerine değen tüm birimleri. (Örn: Eticaret, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, İş Zekası, İş Geliştirme, Satış, Satınalma, Lojistik, Müşteri Hizmetleri, CRM vb gibi)

 

*Kayıt olmak için tıklayınız.