2014 Yılı Mezuniyet Töreni Fenerbahçe Ülker Arena'da Yapılacak

İTÜ Öğrencileri'nin Stadyumda tören yapılması için verdiği dilekçeler üzerine yeniden karar almak için toplanan üniversite yönetimi "Fenerbahçe Ülker Arena"da 20 Temmuz Pazar Günü Saat 14:00'da mezuniyet yapma kararı aldı. 

İTÜ Öğrenci Konseyinin Rektör, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları ile gerçekleştirmiş olduğu toplantılar sonucunda mezuniyet töreni konusunda nihai tablo oluşturuldu. 

İTÜ Öğrenci Konseyinden yapılan açıklamaya göre;

Yapılan toplantıların tümünde tarafımızdan iletilen taleplerin başında İTÜ öğrencilerinin çoğunluğunun isteği olan ‘mezuniyetin stadyumda yapılması’ gelmekteydi. Bunun gerçekleştirilmesi adına konsey olarak çeşitli önerilerde bulunduk. Stadyuma portatif tribün yapılması, sponsor bulunması, iki güne yayılması gibi. Rektör ve diğer yöneticilerle gerek sert gerek yumuşak, bazen tartışmalara varan, bazen seslerin yükseldiği bir süreçten geçilmiştir ancak hem konseyimiz üyeleri hem rektörlük birimleri iyi niyeti ve samimiyeti elden bırakmamıştır. Bunun sonucunda;

- Mezuniyet töreni 20 TEMMUZ PAZAR günü, saat 14:00’ te FENERBAHÇE ÜLKER ARENA’da yapılacaktır.

- Ulaşım için merkezi bölgelerden ve İTÜ Yerleşkelerinden, İBB aracılığıyla ücretsiz otobüs kaldırılacaktır.

- Salon 14 Bin kişi kapasitelidir. Girişler bir bilet firmasından temin edilecek olan ücretsiz biletler ile gerçekleştirilecektir. Mezun öğrenci başına 4 bilet verilmesi söz konusudur(netleşmemiştir).

Bugün yapılan toplantıda diğer hususlar da görüşülmüştür. Buna göre;

- Yurt ücretlerine yapılan zamların oldukça yüksek olduğu dile getirilmiş ve yeni bir düzenleme talep edilmiştir. Söz konusu zammın en düşük olduğu Vadi Yurtları’ndan hareketle, 14.5% ‘luk zam oranı Nisan ayı 9.8%’lik TÜFE oranı düşünüldüğünde tüm standartların ve hesaplamaların dışına çıkmakta ve yurtlarda barınmakta olan öğrencilere maddi bir yük-zorluk yaşatmaktadır. Aynı zamanda zam yapılan kitlenin öğrenci olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Bu argümanlar eşliğinde bizzat Rektör’e ilettiğimiz bu konu tekrar görüşülecektir. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

- Daha önceki toplantılarda dile getirdiğimiz yurtlarda mutfak olmaması konusu ise kesinleşmiştir. Mutfağı olmayan yurtlara mutfak yapılacaktır. En çok ihtiyaç duyulan yurtlardan biri de Vadi Yurtlarıdır. Uzun çabalarımız sonucu Vadi Yurtlarına mutfak yapılmasına karar verilmiştir.

- Takım ve kulüplerin bütçelendirilmesi konusunda da konuşulmuş, bu konunun bir dahaki toplantıda tekrar görüşülmesine ve bütçe ile alakalı bazı belgelerin tarafımıza sunulmasına karar verilmiştir.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederiz. Öğrenci arkadaşlarımız adına konuşmaya-istemeye devam edeceğiz.

Tüm İTÜ ailesine duyurulur.

Saygılarımızla
İTÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ

Yeni Yurt Ücretleri Öğrencilerin Tepkisini Çekti Finallerden Önce 'Yaz Konseri'

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor