7. yılımıza yeni adımızla merhaba diyoruz

1 Kasım 2009'da henüz internet gazeteciliğinin şimdiki kadar popüler olmadığı zamanda İTÜ'lülerin, üniversitelerinde olup bitenlerden haberdar olmasını sağlamak ve İTÜ'lülerin aidiyet kültürüne katkı sağlamak amacıyla Gökçe Sezgin ve Onur Güzel tarafından İTÜ24 adıyla kurulan bu platform, 7. yıldönümünü kutladığı bugün ismini arı24 olarak değiştirerek hayatına devam ediyor.

7 yılda...

7 yıllık geçmişinde yakaladığı başarıyla kimi zaman dergilere konu oldu, kimi zaman televizyon kanallarında başarısından bahsedildi; ancak en önemlisi İTÜ'lülerin bilincinde duruşundan hiç taviz vermeyen bir haber kaynağı olarak önemli bir yer etti.

Bu platformun içerisinde seçilerek yer alan nice isim burada edindikleri "zamandan bağımsız grup çalışması" tecrübesi ile sonrasında önemli basın organlarında görevler aldı, büyük organizasyon şirketlerinde değerli pozisyonlarda çalıştı, kendi şirketlerini kurdu, büyük projelerde yer aldı.

"Efsaneler ölmez, sadece isim değiştirir."

Haziran 2015 yılında platformun yönetimi önemli bir isim değişikliği kararı alarak arı24 ismini kullanmayı seçti ve hemen ari24.com alan adı satın alındı.

Ancak isim değişikliği uzun bir süreç gerektiriyordu. Hızlı ve alelacele bir geçiştense yavaş yavaş ve adım adım bir geçiş planlandı. Önce yeni ismin kurumsal ve yasal altyapısı hazırlandı; daha sonra eski isimle alınan tüm hizmet alımları, online servisler gibi birçok kanalla yeni isimle anlaşmalar yapıldı. Ve son olarak 1 Ekim 2016'da ari24.com yeni web ismiyle yayına başladı ve takip eden günlerde sosyal medya hesapları güncellendi.

Titiz işçilik

İsim değişiklik süreci o kadar titizlikle planlanmıştı ki ziyaretçilerimizin çoğu bu değişikliğin farkına dahi varmadan tüm arı24 hizmetlerini kullanmaya devam ettiler. Bu süreçte ziyaretçi sayısında düşüşün aksine yükseliş bile yaşandı.

Sosyal medya hesaplarından Facebook ve Twitter yalnızca isim değiştirerek hayatlarına devam ettiler. Bu süreçte, normalde 5000 üzeri beğenisi bulunan sayfaların isim değişikliğine izin vermeyen Facebook, Dublin ofisi aracılığı ile, arı24 platformuna geçişte önemli bir destek sağladı.

Peki neden arı24?

İTÜ24 ekibi henüz İTÜ'nün resmi sosyal medya hesapları açılmadan önce bile onbinlerce kişiye üniversitelerinden haber sağlayan bir topluluktu. Öyle ki İTÜ, resmi sosyal medya hesaplarının açılmasında ve kitleye ulaşması aşamasında İTÜ24 ekibinden aktif olarak faydalandı.

Bu kadar büyük işlerin parçası olunca, bilmeyen insanlara bunun bir öğrenci topluluğu olduğunu anlatmak her geçen gün zorlaştı. Her platformda ısrarla "İTÜ24 Öğrenci Topluluğu" şeklinde telafuz edilmesine rağmen insanlar bu büyük emeğin arkasında hep daha profesyonel bir kadro hayal ettiler.

İşte bu nedenle ekip aldığı kararla daha "öğrenci işi", daha "samimi", daha "bizden" bir isme geçmenin uzun vadede daha faydalı olacağına inandılar ve "arı24" ismini tercih ettiler. İTÜ'yü değil İTÜ'lüyü sembolize eden "arı" bu ekibi en iyi ifade eden kavramdı; ve işte İTÜ'nün arılarının ürettiği en önemli projelerden biri; artık arı24.

Web sitesi: ari24.com

Facebook: facebook.com/ari24sosyal

Twitter: twitter.com/ari24sosyal

Instagram: instagram.com/ari24sosyal

Erol Parlak'a Cumhurbaşkanlığından ödül Teknokent ihracatının bir numarası İTÜ

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi