Zehra
Son 180 günde 0 haber

arıSanat: Ekim ayında vizyona girecek sinema filmleri

En sevdiğiniz vizyona girecek film önerileri haberiniz geri döndü! Okul başlayalı ve kampüsleri dolduralı iki haftayı geçiyor. Kimi dersler hızlı bir tempoyla başlamışken bazılarını dert etmek için henüz erken. O zaman, henüz sınavlar başlamadan, ödevler yoğunlaşmadan İstanbul'da özlediğiniz sinema salonlarına, kavuştuğunuz veya yeni edindiğiniz arkadaşlarınızla gitmek için hâlâ vaktiniz var. Filmi seçmeninse işin en zor kısmı olduğunun farkındayız ve bu listede bulunan filmler arasında size hitap edecek en az bir film olduğunun garantisini veriyoruz. O hâlde vakit kaybetmeden tavsiyelere başlayalım, hepinize şimdiden iyi seyirler dileriz!

Not: İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen Filmekimi, 7-16 Ekim tarihleri arasında merakla beklenen bol ödüllü filmleri izleyicilere sunacak.

Amsterdam

Vizyon Tarihi: 7 Ekim 2022

Tür: Dram, Komedi, Polisiye

Süre: 2 saat 14 dakika

Yönetmeni ve senaristi David O. Russell olan bu filmin oyuncu kadrosu ünlü isimlerle dolu. Başroldeki üç isim olan Christian Bale, Margot Robbie ve John David Washington'ın yanında filmde Robert De Niro, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldana ve Rami Malek gibi isimler de yer alıyor. Filmin konusu ise 1930'larda bir cinayete tanık olan üç arkadaşın Amerika tarihinin en çirkin planlarından birini ortaya çıkarmasına odaklanıyor.

The Woman King

Vizyon Tarihi: 14 Ekim 2022

Tür: Dram, Tarihi

Süre: 2 saat 6 dakika

Film, 17. yüzyılın sonlarından 19. yüzyılın sonlarına kadar varlığını sürdüren, özellikle 18. yüzyıldan itibaren Batı Afrika'nın güçlü devletlerinden biri hâline gelen bir krallığın tamamı savaşçı kadınlardan oluşan Agojie ordusunun gerçek hikayesini anlatıyor. Filmekimi programına da dahil edilen filmlerden biri olan bu filmde başrol Viola Davis.

La Croisade(The Crusade)

Vizyon Tarihi: 14 Ekim 2022

Tür: Komedi, Bilim Kurgu

Süre: 1 saat 7 dakika

Gezegeni kurtarmak için iş birliği yapan dünyanın dört bir yanındaki çocuklara katılan Joseph, Abel ve Marianne'nin on üç yaşındaki oğullarıdır. Joseph'in gizlice eşyalarını sattığını fark eden ailesinin projeyi keşfetmesi uzun sürmez. Fransız yapımı bu filmin ilk göstermini Cannes Film Festivali'nde yaptığını eklemeden geçmeyelim.

Black Adam

Vizyon Tarihi: 21 Ekim 2022

Tür: Aksiyon, Fantastik

Süre: 2 saat 4 dakika

Warner Bros. tekrar bir DC filmiyle karşımızda. Bir anti-kahraman hikayesi anlatacak olan film, 2019'da vizyona giren Shazam!'ın spin-off'u ve başrolde Dwayne Johnson var. Mısırlı tanrıların gücüne ulaşmasından dolayı hapsedilen Black Adam, 5000 yıl sonra tutsaklıktan kurtulur ve adaleti kendince sağlamaya çalışır.

Bandırma Füze Kulübü

Vizyon Tarihi: 21 Ekim 2022

Tür: Dram

Süre: 1 saat 52 dakika

Sırada yerli bir film olan Bandırma Füze Kulübü var. Bandırmalı lise öğrencilerinin NASA'yla ilgili hayallerini gerçekleştirmesine odaklanan filmin kadrosu Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil gibi ünlü isimlerle dolu olmasının yanında gerçek bir hikayeye dayanıyor. 

Emily

Vizyon Tarihi: 28 Ekim 2022

Tür: Dram, Biyografi

Süre: 2 saat 10 dakika

Adını 30 yaşında hayata veda eden, dünyanın en ünlü, esrarengiz ve kışkırtıcı yazarlarından biri olan ve Uğultulu Tepeler'i yazan Emily Bronte'den alan film, onun hayatına odaklanıyor. Filmi, Filmekimi kapsamında izlemenin mümkün olduğunu eklemeden yazımızı bitirmeyelim.

Biletlere cinemaximum.com.tr veya biletinial.com'dan ulaşabilirsiniz.

İTÜ'lü öğrenciden Atatürk'e ve Cumhuriyet'e hakaret İTÜ'de yeni mekan: Kovan Kafe

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi