Dünya Ekonomik Forumu'ndan İTÜlüye ödül

1954 yılında İTÜ  İnşaat Fakültesinden mezun olan Şarık Tara’ya Dünya Ekonomik Forumu’ndan (WEF) ödül geldi. ENKA Vakfı başkanı ve ENKA Holding fahri başkanı olan Tara, Dünya Ekonomik Forumu tarihinde ilk kez verilen iş dünyası ve devlet adamı ödülüne layık görüldü.

Törene bir çok isim katıldı

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törene  Aydın Doğan, Güler Sabancı, Cem Boyner, Şafak Pavey, İsmail Küçükkaya gibi iş, siyaset ve medya dünyasından bir çok isim katıldı. İlk kez verilen “Business Statesman” ödülünü  Dünya Ekonomik Forumu’nun kurucusu ve başkanı Klaus Schwab, 86 yaşındaki iş adamı Şarık Tara’ya takdim etti.

Şarık Tara kimdir?

22 Nisan 1930 yılında Üsküp'te doğan Şarık Tara, 1949 yılında okulumuzu kazanmış ve 1954 yılında inşaat fakültesinden mezun olmuştur. 1957 yılında kız kardeşi Vildan Gülçelik'in kocası Sadi Gülçelik ile enişte ve kayınbirader sözcüklerinin ilk hecelerinden oluşan bir isim olan ENKA Kollektif şirketini kurdu.

2014 yılında ödediği 37,6 milyon lira ile Türkiye'nin en fazla vergi veren kişisi, 2015 yılı verilerine göre de 2,4 milyar dolar şahsi serveti ile Türkiye'nin en zengin 6. ismi olmuştur. Tükiye'nin en önemli iş adamlarından biri olan Tara, Türkiye inşaat sektörünün kurucusu olup birçok başarıya imza atmıştır.

Big Bang 2016’da kazanan girişimciler belli oldu Mimarlık Fakültesi Öğrencileri İçin 3D Studio Max Eğitimi

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi